Luna

Det är disigt när Luna gigantus tar plats på himlavalvet. Ett lysande klot med tilltagen gloria. Jag vet inte om jag tycker att hon ser så särskilt mycket större ut än vanligt när hon är full och synlig. Men i en "vanlig" måne ser jag mångubben. Luna känns mer som en hon. Hen kanske ... "Men jag tycker den lyser gulare än vanligt", säger yngst. Kanske. Jag tittar igen. Lite större är den (han/hon/hen?). Och jag håller med, jag tycker också att den lyser mer gul än vanligt. Men mångalen ... nä, inte så pass.
dsc_6478

6 thoughts on “Luna

 1. Jag får nog erkänna att jag också hade svårt för att se att månen var extra stor, men det är alltid fantastiskt att titta på den och fantisera lite.

  Reply
 2. Vilken vacker måne du lyckats fånga.
  Jag tyckte den strålade extra starkt en kväll men var osäker på om det var inbillning.
  Att den var extra stor lyckades jag dock inte se.
  Tänkte också på att man sagt "gubben i månen" men varför inte "gumman i månen".
  Kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Det är spännande med himlafenomenen fast de ofta är svåra att upptäcka. Och jag håller med: varför i all sin dar inte en gumma?! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


four × = 8