En något avdankad …

... midsommarbukett har blivit kvar på bordet. Vi samlas runt den för en liten fikastund. En sån som man måste ha många av bara för att det är så himla mysigt. Vi känner doften av java och sippar mellan läpparna för att få den fulla smaken. Vissa gånger är det alldeles extra gott. Som till exempel en solig semesterdag när vi söker skuggan. De varma, soliga dagar när man söker en vilsam stund i skuggan ... ja, då är sommaren som allra bäst, om jag får tycka.

För övrigt tycker vi att vi lever mitt i en sommaridyll och att livet är bra skönt. Jag väljer en plats i solen denna morgon. Ett citat i dagstidningen fångar min blick och jag blir lite full i skratt:

Vem som helst kan vara god på landet. Det finns ju inga frestelser där.

Oscar Wilde

Emellanåt pockar lusten på lite influenser från pulsen i city. Kanske behövs en uns små "försyndelser" då och då.

Njut vår vackra sommar!

8 thoughts on “En något avdankad …

 1. Vackert skrivet om något fint och gott. Jag gillar siluettbilden extra mycket. Varje sommardag ska hållas försiktigt i. Ungefär som med en såpbubbla. Visst händer det att det uppstå en längtan efter lite högre puls. Skulle jag drabbas är det bara att cykla ner till centrum. Då kommer jag snabbt på andra tankar.
  God fortsättning på andra halvlek

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack. Det händer något när skuggorna "tar över", jag tycker också det blir läckert.
   Håller med; dessa ljuvliga sommardagar, och där är man - mitt i denna vackert "glänsande bubbla".
   Lite puls emellanåt, absolut, man behöver en viss balans. För lite och för mycket skämmer allt, brukar man ju säga. 🙂
   Tack, detsamma!

   Reply
 2. Just detta med att hitta lugnet och i en miljö som också inbjuder till det är nog så viktigt. Känns som om du omger dig med detta.
  Känslan av att njuta av stunden förmedlar du så fint.
  Varm kram och jag önskar dig många liknande dagar.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 1 = three