Virrigt surrande

DSC_4272

Klara soliga dagar har tillfälligt, hoppas jag, gett kallare nätter. Kamelian lyfts in i hallen sent på kvällarna och tillbaka på trappan tidiga morgnar. Men vår "lilla näpna" termometer avslöjar att samma dagar också bjuder på tjugo grader, och faktiskt ännu lite mer, i orangeriet. Vi dejtar du och jag idag och bestämmer oss för lunch just där - i ett tjugofyragradigt orangeri. Härliga, välfyllda baguetter med lax och skagenröra lugnar otåliga, kurrande magar. Det vidlyftiga citronträdet, som firade årsdag hos oss på internationella kvinnodagen, avslöjar sin ålder med knotiga grenar och visar sitt välmående över att ha fått övervintra ljust och svalt hela vintern genom att stå med sprickfärdiga knoppar likt så mycket annat på våren. Pelargonerna som snart ska ta plats i köksfönster, som vaknat till liv de också när de nyputsade äntligen låter vårsolen passera, har envisats med att fortsätta blomma hela vintern i de blygsamma plusgrader där de sällskapar övrig medelhavsälskande växtlighet. Kaffet tas på trappan till boden med ansiktet vänt mot det varma, lysande ovanför. En stor humla kommer virrigt surrande och dunsar rakt in i väggen på boden. Våren är underbart berusande.

DSC_4300

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 × = eighteen