Mitt i advent

DSC_5099Köket är en mysig plats att vara på och en bröddeg är något skönt att sätta händerna kring. Att vara i köket och baka bröd gör något bra med mig. Att knåda och forma och sedan lägga i jäskorgar känns extra bra. Jag blir glad av mina fina korgar, de jag blev förärad av äldst, mellan och yngst när jag fyllde år sist. Och bröden som jäser där i känns dessutom extra lyxiga när de är färdiggräddade. Så vet jag att yngst blir glad av "jäskorgsbröd". "Jag sa ju det", säger han lite triumferande till brorsorna när jag öppnar presenten, "att hon skulle bli glad!" Så nöjd med att idén var hans. Jag känner en tydlig omsorg och omtanke som värmer så gott. Nu är det förvisso en bra stund sedan jag fyllde år senast med det kom i tanken när jag stod där med händerna mitt i degen.

Saffransbak har det också blivit under veckan som gått. Och även om en del av det dukades fram till första advent så infann sig inte den rätta känslan just då. Det är lätt att ha föreställningar om hur mysigt man ska ha det när man samlas kring första ljuset, men i år kom annat emellan utan att jag riktigt vet vad. I vilket fall; vi kompenserade det med adventsmys mitt i veckan. Glögg och saffransbullar och första brasan för denna säsong tändes i kakelugnen. Det har dröjt på tok för länge, men hösten har varit väl varm för att elda. Nu bryr jag mig inte längre om att inte heller vintern vill visa sig mer än med sporadiska snabbvisiter, nu har vi startat den mysiga  eldningssäsongen. Och den "rätta" känslan mitt i advent verkar ha landat i mig.

DSC_2141

2 thoughts on “Mitt i advent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 1 = four