Regn-, go´fika- och bokläsardag

DSC_6000Idag är det regn-, go´fika- och bokläsardag. Här hos mig vill säga. En väldigt bra kombo.
Regnet smattrar mot rutorna medan jag tar sats med blomsaxen i högsta hugg, för att under en himmel som bjuder på glädjetårar av sympati för törstande blommor och träd, kämpa med taggar som sticks när händerna gör ett besök bland gillberga-rosorna. Fikastunden blir inte densamma utan en liten bukett från gröna rummet. Så dukas några överblivna dumlekakor fram - hur det nu blev möjligt eftersom de är försvinnande goda. De smakar precis som när farmor bjöd på dem och det är ett gott betyg.
Till att börja med har jag sällskap runt fikabordet av de två yngre ur trion som sedan är på väg mot nya mål. Inte mig emot, eftersom jag nu har "Mina fotsteg i ditt hjärta" i "släptåg". Jag är inte en sådan person som sträckläser böcker, men jag kan ändå på ett behagligt sätt drunkna i böcker som jag tycker om att läsa. Och jag menar verkligen tycker om. De där böckerna som får följa med en vart man går, för man vill ta till vara varje liten stund att få sig en dos av den där känslan som bara en riktigt bra bok kan ge.
En egen stund, uppkrupen bland inbjudande, mjuka, välstoppade soffplymåer, med regnet smattrandes mot rutan bakom, medan jag tar små tuggor av go´fikat för att det ska räcka länge samtidigt som jag är helt och hållet försjunken i bokens värld. Guld!

Självklart bjuder jag på farmors dumlekaksrecept för den som önskar det.

2 thoughts on “Regn-, go´fika- och bokläsardag

 1. Regnet har jag inte settt till här och än mindre hört. Men jag kan längta lite efter det...
  Här hittar jag mig en vrå på terrassen , i skuggan och ibland med en fläkt och läser. Och en bra bok kan jag sträckläsa. Men jag kan också pausa för att se myrorna arbeta med att bära en smula eller en fjäril som letar nektar.
  Jag kan också pausa för att hamna i mina egna tankar.
  "Mina fotsteg" har jag läst och jag har läst den två gåner för säkerhets skull.
  Gofika har jag inget. Men jag får nog överväga bakning av en jordgubbstårt imorgon. Midsommarafton.
  Tusen tack för dina tankar. De berikar.
  Stor kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack för fina ord. De värmer.
   Jag önskar dig en riktigt härlig midsommar med många söta små gubbar! 🙂
   Varm kram till dig!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight × 2 =