Kanelbullar en tisdag

Idag gapar faten tomma. De nybakade kanelbullar som fyllde farmors fina gamla kakfat slank raskt ner i våra magar i går kväll. Det kändes bra då men ledde förstås till en funderare lite senare. Är det sunt med kanelbullar till kvällsmat en tisdag?
Vi hade nog glömt att hylla den lilla snäckan J och jag, om inte yngst hade påmint kvällen innan. Så givetvis blev det bak igår. Jag tänker att det måste vara härligt att vara tonåring och att efter en fullspäckad dag komma hem till en olåst dörr och där innanför doftar det nybakat. Det är något jag gärna vill ge.  Förstås hade jag helst också velat ge äldst och mellan. Men att sända med post  - det hade nog inte blivit bra. Så jag blir glad när jag får veta att en påse med kanelbullar från konditoriet slunkit med hem till studentlyan.
Svaret är: Ja! Jag tror det är bra för hela själen att äta kanelbullar till kvällsmat en tisdag och i tanken vara samlad med de sina. Då kan väl knappast omfånget ta skada.
dsc_6361

4 thoughts on “Kanelbullar en tisdag

 1. Jag tror precis som du att det är mycket nyttigt med kanelbullar en kväll. Det sätter igång tankar och känslor och man mår bra en stund. Det går ju alltid att ta en extra promenad dagen efter. Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Absolut! Å´ promenader är minsann också helt rätt för välmåendet. En lysande kombo helt enkelt! 🙂

   Reply
 2. Kanelbullar en tisdagskväll är också sunt - och gott i gemenskap äta. Kanel är om jag inte minns fel, bra för matsmältningen om en nu behöver en bra faktor 🙂
  Vacker god bild illustrerar och luktärtblomsterna är så fina!
  Kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Det tror jag också. Lite som pepparkakor, att man blir snäll av dem - kryddorna är lena för magen. Jättebra! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× nine = 45