Lediga dagar

dsc_6495Vi har några lediga dagar J och jag. Det passar fint så här när advent har tågat in i vår tillvaro. Vi har lugna morgnar och tar härliga förmiddagspromenader. Stannar till vid en glänta dit solen hittar och där slår vi oss ner med en liten picknick. Vilar både ögonen och benen en stund. När promenaden fortsätter fyndar vi sådant från skogen som blir fint här hemma i advent.
Dagarna är soliga och lite kalla och naturligtvis måste vi ha brasa i kakelugnen när dagen blir sen. Lite som skydd för kylan utanför, men mest förstås för myset. Vi lättar på locket till kakburken när fikat dukas fram. Skriver jullistor. Tänder första adventsljuset om och om igen. Tycker att tillvaron är väldigt trivsam.
dsc_6497

8 thoughts on “Lediga dagar

 1. Det är så himla viktigt att kunna ta det "piano" på det där sättet, att bara vara ute och "släntra" efter bästa behag utan att stressa. Vackra bilder! Ha det fortsättningsvis gott!

  Reply
 2. Det är nu, som pensionär, som jag känner att jag tar vara på adventstiden fullt ut. Jag tar dagen som den kommer och stressar inte, lite som du. Livet ska njutas fullt ut. Kram

  Reply
 3. Vilka fina promenader ni gör och att gå och vistas så nära vatten ger en extra ro och förnöjsamhet. Att skynda långsamt.
  Har heller ingen brådska, men visst är storstadslivet stressande i sig för alla andra far runt som skållade råttor och jag bara strosar omkring.
  Har ju vattnet nedanför mig och runt mig och det är helande.
  Kram!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 + = twelve