Lilla Empire State

DSC_7370"Lilla Empire State", säger J och syftar på att ena gaveln på bygget krävt en väl hög sockel för att komma i nivå med det övriga huset. Vi har haft en del grubblerier gällande det, men vad göra när tomten sluttar?
"Men", säger J:s kollega som kommit på "byggbesök", "vad är de där tegelstenarna mitt i väggen till för?". "Men Harrysson", säger jag med låtsad brysk röst, "det är ju den noga genomtänkta och minutiöst placerade `dekadansen´!" "Ah", säger han och tittar medlidsamt på J, "merarbete alltså." Just så är det och jag är lite stolt över att jag fått J att gå med på det.
"Lilla Empire State ...", återupptar jag, "jag kommer snarare att tänka på Flinta Flintstone." Jag tittar på de uppmurade väggarna och balkarna över fönster och dörrar som under stor vånda från min sida (de väger en hel del) nu hamnat på plats. "Akropolis", säger J. Storslaget ska det vara, tänker jag då. Fast lite stort känns det ju faktiskt på sitt vis.

Hur som; den sista av de sex fredagar som ingått i vår långa, arbetsamma, kreativa och tillfredsställande semester, är väggarna på vårt sommarhus uppmurade. Balkar visar var fönster och dörrar kommer att finnas. Gavelspetsar ska muras innan limträbalkar kan läggas på plats och möjliggöra takläggning. Det känns spännande.
De få grannar som finns runt om, bortom hagar och ängar, tittar in ibland och ger uppmuntrande ord. Berömmer oss. Det verkar rinna av J som inte tycker att det är så märkvärdigt att bygga hus. Men jag, jag kan inte låta bli att bli glad och lite stolt.

Tur ändå att vi har ett annat hus för vintern. Ett med tak på när höststormarna sätter in.
Fast nu är det augusti och fortsatt sommar.
Inte en stund på trappan under hela juli månad konstaterar jag. Kanske har det blivit hög tid att sopa av den? Små besök då och då ... under återstående härliga sensommardagar.

DSC_7360

8 thoughts on “Lilla Empire State

 1. Tack, Mia för ditt härliga inlägg/betraktelse. Vilket otroligt jobb ni lagt ner och så fint det kommer att bli. Ett fantastiskt projekt som ni driver tillsammans. Imponerande!
  Och visst är det bara augusti och långt till hösten.
  Är glad att ni har ett annat hus när höststormarna sätter in. Och antar att ni planerar vidare. Så roligt att åf följa.
  Kram från mig och många tankar.

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack! 🙂
   Ja, nu hoppas vi att sommaren vill bjussa på sig många veckor framöver för att kompensera sin blygsamhet så här långt.
   I skydd under tak och framför kakelugn kommer vi sedan under vintern att lura på hur vi vill fortsätta projektet till våren. Lite mer vilsamt än jobbet så här långt.
   Du är alltid lika välkommen att titta in.
   Ha det gott!
   Kram

   Reply
 2. Självklart ska du vara både glad och stolt. Vilket enormt projekt ni dragit igång. På tal om drag-it. Tur ni har ett alternativ att ta till när höststormarna anländer. Då kan ni ligga där på pläden framför den gnistrande värmen och dra upp riktlinjerna till våren. Lite taskigt att du lämnat trappan åt sitt eget öde under juli. Hoppas du blir förlåten. 🙂
  Söndagskram Bosse

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack för uppmuntran! 🙂 Nu börjar jag se fram emot när sista murbrukssäcken ska blandas. Jag hoppas säsongen ger möjlighet att färdigställa den biten. Sedan är jag redo att ta plats i den goa stugvärmen och smida härliga planer för våren.
   Var sak har ju sin tid, men med lite extra omsorg hoppas jag bli förlåten.
   Måndagskram Mia

   Reply
 3. Vilket jobb ni lägger ner! Men det är så kul att själv vara med från början att bygga upp ett hus. Det är 44 år sen vi gjorde nåt liknande och vi har stortrivts här. Ni kommer säkert att göra det samma. Ha det bra.

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Arbetsamt, men roligt och tillfredsställande - så är det. Tack, jag tror det kommer att bli kanon.
   Ha det fint du också!

   Reply
 4. Funderar på vad ert slit ska bli får något?

  Imponerande jobb! Jag önskade att jag vore mer kunnig på sådana praktiska saker...

  Reply
  1. Mia

   Post author

   En vinterbonad sommarstuga, så är tanken. Spännande, roligt och arbetsamt projekt. Jag lyssnar på min mångkunnige make och så kavlar vi upp ärmarna ihop. 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 × = twenty one