Tid att kura skymning

DSC_7568Jag ser hösten från köksfönstret. Och ute doftar den gott från den fuktiga marken. Lönnarna har klätt sig i underbara färger, men i år har de fått konkurrens. Kan inte minnas att jag nån gång tidigare sett rönnarna så härligt fyllda av röda bär. Surt, må han ha sagt, räven, men enligt sägen lär ett enda litet bär vara sprängfullt av C-vitamin. Lite tillskott av nyttigheter inför det kommande mörka och kalla. Kanske är det värt det sura. På det en bister vinter, för visst är det väl så man spår när rönnarna står stinna av bär?
IMG_1244

Det är tid att kura skymning. På soffbordet samsas inspiration för dagar och kvällar inne. Skapa, piffa, mysa, laga gott, ha det bra. Sanna Töringes Vintermat kan verkligen få mig att se fram emot att flytta inomhus under en mörk och kall höst och vinter. Rent av så pass att vi redan igår kväll värmde på säsongens första glögg. Den som väntat på att få komma fram, för den glömdes bort under vintern som var.

En ruggig höst kan minsann värma gott.

DSC_7571

10 thoughts on “Tid att kura skymning

 1. Här var det riktigt höstmys när det är som bäst. Färgglada träd, några inredningsmagasin, blommor och ljus - det gillar jag! Nog finns det många fina rönnbär i år, kanske det är ett tecken på en vinter med snö...

  Ha det fint! Kram Christina

  Reply
  1. Mia

   Post author

   En vinter med snö ... tanken känns ganska exotisk för mig som bor i söder. Men ibland slår den till. 🙂
   Ha det fint du också!
   Kram

   Reply
 2. Jag har tyvärr svårt att känna den entusiasmen inför hösten för sommaren är helt klart min tid. Men visst låter det mysigt när du skriver så...

  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Och våren är egentligen min, men man får liksom skapa myset nu när hösten är här. Och för att göra den rättvisa; den kan vara både vacker och vilsam.
   Kram till dig!

   Reply
 3. Hösten kommer ju här vad vi än tycker om den. Men jag ser också årstidernas tydliga skiftningar som något fint. Vill till att göra dte bästa av det vi har och just nu är det höst. Måste dock också tillstå att våren och sommaren mer är min tid. Boken "Vintermat" verkar var något för mig och jag verkligen tycker om att ha vackra kokböcker att bläddra i och hittar gärna recept som jag vill prova. Tack för tipset.
  Jag ser just nu träden som har sina vackra löv i alla färger och de lyser upp här i den gråmulna och regniga eftermiddagen.
  Fint att titta in hos dig och njuta av vackra bilder. Piggar upp!
  kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, så är det; nu är den ju här - varför inte göra det bästa? 🙂
   Kokboken rekommenderas.
   Vackra färger i naturen charmar.
   Tack Ditte!
   Kram till dig!

   Reply
 4. Kura skymningsfaktor hög! Du har ännu en gång gett mig ett härligt varm inlägg.
  Hösten från köksfönstret och lite sura vitaminer .. högt hänger de och sura är de ju - har gjort gelé av rönnbär och ätit till älg och lamm, helt underbar smakupplevelse. Inomhus livet denna årtid och vintern med har sin klara tjusning, jag älskar den! Så kan jag åter möta våren - min vår startar med ljuset redan i januari - fast vi ju har sen vår här uppe dessa olika årstidsliv passar mig perfekt 🙂
  Må gott kram till dig Mia i skymningskuran!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Vad bra! 🙂
   Det gäller bara att kunna knepen, så blir det suraste det allra bästa - rönnbärsgelé till höstens stek eller gryta ... mm, härligt!
   Visst är det så; årstiderna gör något bra med oss.
   Tack för den goa kramen, sänder en tillbaka!

   Reply
 5. Att kura skymning låter så rogivande. Hösten är en "nerkopplingstid" för mig efter sommaren. Det behövs med lite andrum ibland. Jag känner att jag går lite på sparlåga när det börjar bli mörkt tidigt om kvällarna. Precis vad som behövs för att man ska må bra. Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Sparlåga - ja, så känns det. Behövlig vila som blir tillåtande när mörkret ute begränsar.
   Kram

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× six = 12