April april …

Snön klarar inte sol och åtta grader plus. Tack och lov. Fast en liten hög har med uppnosig syn barrikaderat sig norr om den täta idegranshäcken. Där biter den sig envist och retsamt fast.
Betydligt värre var det i lördags. Påskaftons morgon låg hela trädgården inbäddad i tung blötsnö. Den "lurige jäveln" hade att göra. Rappare än brukligt och utan minsta tendens att ödsla energi på fiffiga gömmor låg de bara där, "kläckta" mitt i den vittäckta mattan som vi hellre hade velat varit vårgrön. Tålamod ...
Familjens tre juniorer, aldrig för gamla för detta uppdrag tycks det, gav sig glada i hågen ut på "skattjakt". Men till ännu större glädje för dem verkade det vara att "den lurige", som plötsligt blivit tre sammansvärjande, i år hade ombesörjt att familjens seniorer inte skulle gå lottlösa. Så det var bara till att plumsa ut i den vinterbleka påsken. Och leta ...
Den som söker - den finner. I skrivande smaskande stund ägnar jag en tanke åt hur man bäst förhåller sig till ett påskägg, i storlek och vikt som en nykläckt bebis, fyllt med allsköns godsaker som ler i mjugg åt utslaget på vågen. Som gravid på nytt. Med en skengravid make. Karaktär är ett förhållningssätt. Att bara ge sig hän är ett annat. Det lutar åt det sistnämnda. Den i all välmening konspiratoriska trion har dessutom sett till att du och jag kan sitta där hand i hand i biomörkret och prassla med godispapper.
Jag omges av en trio som värmer mitt hjärta. Jag tar en tugga på den sega kolan. Den smakar omtanke. En smak av att vara lycklig.

8 thoughts on “April april …

 1. Vad mysigt att läsa att ni har kvar "skattjakten" och att även ni lite större barn var med i årets upplaga. Vi slutade för några år sedan. Då var det också bestämt att inga ledtrådar skulle vara gömda utomhus. Du har kanske längre till grannarna är vi har. 😉 Bioscenen gillade jag skarpt. <3
  Nu tror jag inte du kommer att ha någon snö med i nästa blogginlägg.
  Vårkramar Bosse

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, här finns barn i rejäl storlek. 😉 Grannarna håller vi på behörigt avstånd och biokvällen ser vi fram emot.
   Nu är det vår på riktigt! 🙂
   Kram i solen!

   Reply
 2. En speciell upplevelse måtte det ha varit att gå på äggjakt i snö. Men samtidigt roligt och värmande att finna äggen med sina innehåll. Och att dels njuta av de sina, av omtanke, godis och att bara ha det bra - visst är det fint.
  Stor kram och många tankar.
  Tack för fin läsning.

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, man blir lite extra glad av ägg, skattjakt, att bevara någon tradition och av omtanke.
   Kram till dig.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight − 2 =