Krispig tisdagsmorgon

Lika underbar som en riktigt tidig morgon, mitt i sommaren, när dagen börjar vakna och man kan gå ut barfota i bara linnet, lika härligt kan det vara med en krispig tisdagsmorgon i september. Vi glömmer det, yngst och jag, när vi sitter vid frukostbordet allt för tidigt och gnäller över natten som varit otillåtet kall. Vi längtar båda tillbaka till sommarvärmen.
Men ett tidigt ärende som ger mig en rask morgonpromenad, bilar som susar förbi, cyklister som rullar ikapp eller möter mig, små skolbarn på väg till dagens nya lärdomar, lite kyligt om snoken och solstänk i ögonen ...
Det är något speciellt med en krispig tisdagsmorgon i september. Något stärkande.

4 thoughts on “Krispig tisdagsmorgon

 1. September kan ara varmt, härligt och helt underbart. Även om morgonen kan vara lite kylen, men solen kan göra det så otroligt skönt. Nu har vi landat i oktober och regn och rusk gör sig mer påtagligt. har fått parkera cyklen i källaren och hoppa på bussen istället....dessa dagar längtar jag redan efter våren igen.

  Kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Det är lätt att längta efter våren - bästa tiden på hela året enligt mig. Men det är också fint att landa i hösten. September andas nytt och kan vara härligt vilsamt.
   Kram till dig Kajsa! 🙂

   Reply
 2. Visst är det! Och du sätter så fina ord på tankar som finns. Tankar vi bär med oss. Nu och under året. Livet pågår här och nu och helt oavsett årstider. Du förmedlar det så fint.
  Stor kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   "Här och nu", så är det. Det gäller att ta vara på det.
   Tack Ditte! 🙂
   En varm kram till dig.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 − = one