Vad en timme kan göra

Vad en timme kan göra! Jag gillar inte riktigt att eftermiddagen är så kort och att kvällen kommer så tidigt därför att mörkret gör visit innan dagen är slut. Men så ska vi ha det en stund. Å mörkare blir det. Lika bra att gilla läget. Men gillar gör jag väldigt mycket bonusveckan med ljusa morgnar. Min morgon tar oftast fart just så dags att jag myser av en veckas morgonljus som inte fanns veckan innan. "Jetlag" skrev någon om i dagstidningen för några dagar sedan. Fler än jag som tänker tankar och tampas med känslor om ljus och mörker verkar det som. Men "skarvtid", den där när man befinner sig mitt i, eller i närheten av, förändringen - det brukar ta en stund innan jag landar i den. Särskilt påtagligt denna gångna oktober och nu in i november känner jag utan att kunna göra mer åt det. Det är så det får vara.
Vi går hand i hand du och jag där hösten i stunden känns som vackrast. Där den doftar gott och prasslar härligt. Hand i hand. Tryggt och vilsamt. Å egentligen lite spännande också att vi fortsatt gör det. Fast vi nog kanske glömmer att tänka på det så. Vi borde bli bättre på att tänka på det just så.
Små svampfamiljer poppar färgglatt upp och förgyller ytterligare vår vackra höst under en härligt ockragul promenad. Å så en stolt skivling à la "fjäll gigantus". Vi låter den bli det huvudsakliga i kvällens anrättning.
Njuter något för var sinne, denna blåsiga, färgvackra höstdag.

4 thoughts on “Vad en timme kan göra

  1. Mia

   Post author

   Jag försöker att inte längta ... tiden går så fort ändå. Men gärna lite ljusare stunder. Det finns en del knep, ljus och brasa är inte så dumt och så den tillåtande tiden, när mörkret tar så stor del av dagen, för "mys-häng" i goa soffan.

   Tack Kajsa, du med! 🙂

   Reply
 1. Den där timmen jag återfår på hösten är "bara min".
  För mig är hösten och novembermörkret en underbar tid, kroppen går i vila, mörkret ger god sömn och de korta ljusa timmarna lyser på mig ändå. Jag vaknar på morgonen pigg. Långa kvällar älskar jag i lugn o ro. Jag blir mer rastlös på sommaren, dagen tar ju aldrig slut ju men går fort som bara den. Jag sover sämre. Men våren är livets förgård att njuta.
  Gå hand i hand ja det gör så gott.
  Vilka ljuvliga bilder, de talar sitt eget vackra språk de!
  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Fint att finna vilsamma stunder.
   Årstiderna ger tjusningen. Lätt att finna något i varje, men kanske har man ändå en favorit. Våren, där finner jag nog min. Det är något med ljusets återtåg och naturens sätt att vakna.

   Jag gick lite bakåt i tiden (hur man nu gör det?) och fann ditt fina oktoberbesök. Så jag slog mig ner en stund där på nytt.😊

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 1 = five