Nytt! 😀

"Nu Àr glada julen slut slut slut."
Igen.
"Julegranen kastas ut ut ut."
Åter en gĂ„ng.

Lite sorgesamt men ocksÄ frigörande. Tillbaka mitt i vardagen. Det Àr mÀrkligt hur behagligt det kan vara. Man kan lÀngta till helger efter vÀlstoppade veckor med vardagsbestyr, men ibland ocksÄ till vardagen efter mÄnga tÀtt Äterkommande helger med stora förhoppningar.
Nu börjar dessutom ett nytt vardagsliv för oss. VÄr familj har haft veckopendling pÄ schemat under dryga tvÄ Är. Gissa om det har kÀnts hÀrligt att fÄ börja Ärets vardagar tillsammans vid frukostbordet pÄ vanlig tid. SÀga hej i dörren pÄ seneftermiddagen. SlÄ sig ner tillsammans vid middagsbordet. Kunna haffa finaste sÀllskapet för en kvÀllspromenad. SoffhÀng ihop pÄ kvÀllarna. Eller trÀffa kompisar, gÄ pÄ bio eller ut och kÀka en vanlig sketen tisdag om vi vill. Vardagslyx - det Àr verklig lyx. Det bÀsta med att inte alltid ha den, Àr hur man uppskattar den nÀr den vÀl blir möjlig.

Tillbaka till julen, den som nu Àr plundrad. I Är höll jag ut osedvanligt lÀnge. Den lyser ju sÄ fint dÀr den stÄr, granen. Jag önskar att jag kunde hÄlla mig kvar i den dÀr underbara kÀnslan som hela advent ger mig Ànda fram till Knut har sin dag. Men nÀr nyÄrsraketerna falnat börjar tanken störa mig att kÀnslan av julmys Àr över och det som ÄterstÄr Àr att allt alldeles snart ska tillbaka till den plats dÀr det tillbringar sin mesta tillvaro. KÀnns bÀst att fÄ det överstökat.
Det blir mörklagt en stund nÀr julgransljusen slÀcks och den gröna granna, som nu har lite fÀrre barr, kastas ut. "Men till nÀsta Är igen, kommer han vÄr gamle vÀn. Ty det har han lovat".

SÄ jag ger plats för vÄrljuset. Ok, visst, lite tidigt Ànnu för det. Men det Àr pÄ G. 20 minuter ljusare eftermiddag sa meteorologen pÄ radion tidigare i veckan.
20 minuter. Det ger mig hopp. Med den kÀnslan och lyckan över möjlig vardagslyx fortsÀtter jag in i 2020.

 

2 thoughts on “Nytt! 😀

 1. Det Àr sÄ otroligt mysigt nÀr julen plockas in, viket vi gör i slutet av november nÀr vi ska hÄlla glöggmingel med vÀnnerna...sen Àr det sÄ otroligt skönt nÀr den Äker ut igen. Jag slÀngde ut julen dagen före nyÄr, en mÄnad rÀckte. Fast jag har tre saker kvar som jag faktiskt glömt att ta undan.
  Visst Àr det skönt med ledighet, men sen vill man ju ha rutin igen. Mysigt att ni fÄr mer tid med varandra nu.

  kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Jag brukar ocksÄ glömma kvar nÄgot. En del av de grejerna har fÄtt Äretom-boende pÄ boplanet.
   Helger krÀver pÄ nÄt sÀtt sin vardag för att kunna njutas till fullo.
   Å® vi mĂ„r bra av att ha vardagen tillsammans igen. Tack för din omtanke.
   Kram till dig!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


nine + 7 =