Vi rättar oss efter ljuset

Med lika mycket bakom som framför oss av de heliga, lediga sommarveckorna, är vi mitt i en ljuvlig tillvaro där vi rättar dygnet efter ljuset istället för efter visarna på uret. En tillvaro utan tider att förhålla sig till. Så skönt. Rock´n´roll-listan ljuder ur högtalaren på terrassen, efter önskemål från J som står lutad över trädgårdsmöblemanget för att ge det en finslipning. Så penslar vi med nån speciell avsedd olja för ändamålet som får det att lukta som morbror Kalles fina träbåt under sommarens skvalpande utflykter till intilliggande öar. Då, för längesen, när sommarloven var långa och vi var hemma hos mormor och morfar. Sommar ....Nu när cementblandaren äntligen kan luta sig tillbaka, vår nya trappa är ju färdiggjuten, kan också vi slå oss ner med ett häligt gung i slipade och nyoljade trädgårdsstolar. Nosen mot solen, en kaffe i handen och med tankar på vad som ska packas i picknickkorgen för dagens cykelutflykt. När vi "gungat" färdigt fylls korgen med diverse smått o gott, fästs på cykeln och så går färden på lätt rullande hjul till ... ja, vart vi vill. Där stannar vi. Tar packningen och går förbi alla solande och badande på sandstranden mot klipporna där det bara är du och jag. Där sätter vi oss och dukar fram våra små "frestelser". Njuter sommar och sol och en tillvaro där dagsljus och vindar får styra.

8 thoughts on “Vi rättar oss efter ljuset

 1. Tänk att du just idag då är jag utkik efter nya inlägg postar ett 🙂
  Så rörande vackert du skriver och bilderna, dessa fina strån ... strålycka och andra blommande lyckor!
  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Om det, vilket somliga menar, inte är en slump med sådana tillfällen, känns det som att det är med dig de inträffar.😊
   Tack för titt-in o fina ord.
   Underbara sommardagar önskar jag dig.
   Kram

   Reply
 2. Mums för dina fina genomtänkta blogginlägg. Bra tänkt. Så borde vi göra året runt. Rätta oss efter ljuset. Cykelturer älskar jag oftast. Vi har gjort många fina denna speciella sommar.
  Hoppas andra halvlek blir lika trevlig.
  Kram, Bosse

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack Bosse. 🙂
   Ja, det är härligt att släppa taget om alla tider att förhålla sig till. Att ha den möjligheten några veckor om året är något att vara rädd om. Man blir glad av att rulla fram på två hjul. Passar väl in i lediga dagar. Vi har njutit dem.
   Kul att finna dig här när jag själv äntligen tittar till "trappan".
   Önskar härliga augustidagar.
   Kram

   Reply
 3. Stort tack Mia!
  Jag var med er och gladdes så åt denna "njutflykt". Och att inte ha tider att passa utan att vara och göra det som känns bra är en stor njutning.
  Tack för turen och de vackra bilderna.
  Havet - Något jag aldrig kan se mig mätt på.
  Varm kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack själv! Ja, visst är det härligt att slippa passa tider, att "bara" få vara och vistas nära det stora blå.
   Kram till dig.😊

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


5 × = fifteen