Nu får det gärna …

... dofta clementin och stearin och hyacint lite varstans. Doft av jul helt enkelt. Några nybakade småkakor bidrar också. Kanske bästa tiden, de där dagarna före, från första advent och fram till tredagarshelgen efter att alla fyra passerat. En smakbit av något som tas ur ugnen, eller av något mer matigt som trillats på stekpannan. En hyacint som hamnar i en ledig bytta av nåt slag, lite mossa omkring ... Ja, jag tror faktiskt att jag tycker att dagarna under advent är de som gör julen.

Jag ger hals med uppvärmande skalor för att sedan få den omelodiösa altstämman att sitta där den ska, tills det är dags för lilla körens framträdande i all enkelhet. Mysigt och stämningsfullt med glöggdrickande "publik" tillhörande vår villaförening. Om nu restriktioner säger att kören ska framföra sångbidragen iklädda munskydd (vilket ger mig en syn som får smilgroparna att fördjupas) ja, då blir evenemanget troligtvis inställt och jag lägger jag nog ner övningarna. Fast å andra sidan är det ganska trevligt med lite nynnande medan klappar slås in, köttbullar trillas och julbaket gräddas. Men då byts den knepiga, omelodiösa alten ut till en trevligare och mer igenkännbar melodistämma. Klädsamt, tycker jag, med julmusik i någon form mitt i "stöket".

4 thoughts on “Nu får det gärna …

 1. Att sjunga med munskydd? Här verkar man ha fastnat i tankarna. Här i huvudstaden kräver man vaccinpass av besökare och jag vet att det även på en del ställen krävs av de som sjunger. Men munskydd? Jag ler lite. Ja, ganska stort.
  Låter trevligare att då sjunga hemma i samband med julpysslet och kanske med lite julmusik i bakgrunden-
  Önskar dig en fin tredje adventshelg.
  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Munskydd är nog bra, men kan i vissa sammanhang framstå som lite tokigt. Vi får väl se hur det blir med jul-kören. Här hemma sjungs det i vilket fall en del och musiken i julens toner går varm på "spelaren".
   Tack, vi njuter tredje advent, jag hoppas det är lika för dig.
   Kram!

   Reply
 2. Att sjunga med munskydd tycker jag låter väldigt väldigt tokigt faktiskt. Undrar om publiken kan hålla sig för skratt. Ärligt talat hade jag nog tyckt att situationen varit väldigt absurd.

  Kram och god tisdag!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Håller helt med. Går det så långt blir julkören sannolikt inställd. Jag får ge full hals i mitt eget sällskap här hemma istället. 🙂
   Kram och tack detsamma!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 − = two