Om nu det vita försvinner …

Vinterglädje som töat bort ...


... så skulle jag önska att det vore grönt, men ack så grått det är. Utanför de avslöjande fönstren vill säga. Det vita som låg så fint har smält bort sedan flera dagar och termometern visar grader som gör att jag undrar om koltrastarna, som härjar i äppelträdet och sätter full rulle mellan buskarna i trädgården, får lust att börja sjunga. Sjunga in julen kanske, det vore väl nåt. Men gråvädret och allt det mörka får dem nog att spara på den fina sången till vårljuset börjar tränga fram.

Inne botar vi förstås det gråa med att tända stjärnor och ljus och en och annan brasa, och får till en härlig känsla som kompensation för det uteblivna vita. Så är det fint att veta, precis som jag tycker varje år, att det mörka är på väg att vända, så här strax före jul.

De har börjat "trilla in" nu, "de små", en åt gången och det är tydligt hur gott det gör oss att för en kort tid få rå om dem på hemmaplan. Prat och skratt och många kramar. Vi samlas med familjen. J och jag och finaste trion. I år lägger jag av oket - "hundratusen-bitar-pusslet" för att få fix på allt för alla. Men medan vi lutar oss lite tillbaka, så har vi också sedvanligt pyssel. Det vore ingen jul för mig annars. Det är de här dagarna; alla "dan-före-dan-dagarna" som är de bästa, tycker jag.

2 thoughts on “Om nu det vita försvinner …

 1. Någon vit jul blev det inte,men en mysig jul trots allt. Det är ju inomhus magin sker, med familje runt bordet. Härligt att få vara med de sina.
  Nu är vi framme vid årets sista dag och det ska firas. Gott Nytt År på dig och njut av årets sista timmar.
  Kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   En härlig jul blev det. Så sant; att få vara med de man håller av betyder mest.
   Lite skamsen tillstår jag att jag inte har haft koll på "besöken, men tack för att du tittat inom med nyårshälsning. Jag hoppas att ditt 2024 börjat bra.
   Varm kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− seven = 1