Först ut

Första december och första advent. Precis som jag minns att jag ville det skulle vara när jag var liten. Ett önskescenario. Julkalendern drog igång den första advent.
Det är du och jag till frukost. Resten av familjen är på annat håll. Vi tänder första ljuset. Det känns lite tomt. Som att vi borde ha varit samlade. Men det är mysigt också. Yngst har sovit hos kompis i natt och när han kommer hem lite senare har han fått andlig spis - varit på adventsgudstjänst inför konfirmationen. Vi får veta att han har hört tre versioner av Hosianna och det tycker han var att ta i. Fast det var fint också berättar han med många ljus tända och mycket musik.
Vi tänder fler ljus till kvällen och äter nybakade lussebullar. Smakar på den hemmagjorda glöggen som är svår att inte smaka ännu lite mer utav. Stjärnor och ljusstakar är på plats och lyser i fönstren. Krukor med knoppig amaryllis fylls med mossa och jag lindar försiktigt upp julsaker som varit insvepta i tidningspapper. Hemmet fylls med advent och försmak av jul. Skulle gärna själv vilja höra Hosianna och lite av julmusiken som finns samlad på den spellista som fyllts på genom åren. Som på beställning hör jag musiken dra igång i högtalarna. Fast inte riktigt den jag tänkt. Eftersom jag inte var först på plats får  jag mitt i adventspysslet hålla till godo med fars och sons val av musik. Så jag håller god min, fortsätter plocka fram ljusstakar och änglar. Vägrar släppa taget om den härliga känslan som infunnit sig. Allt till tonerna av Black Sabbath, Meatloaf, Kiss och AC/DC.

DSC_2247

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 1 = two