En rogivande tid

DSC_4769 (1)Veckans tidiga mornar - när benen har letat sig över sängkanten efter en extra kvart insvept i det varma, goa täcket, medan man med ett halvt öra lyssnat till klockradions lokalnyheter - har lyckats med konststycket att bjuda på ett ljusare uppvaknande. Å´ andra sidan; utanför fönstren har gröna rummet varit helt nedsläckt redan när vi samlats kring middagsbordet. Det är den där första veckan, efter att tiden gått över till vinter, som skillnaden blir så tydlig.
Redan ser jag fram emot att det om två månader har vänt igen och att dagarna så sakteliga börjar bli ljusare. Inte så att jag längtar dit - det är en skön och rogivande tid när oktober- och novembermörkret omsluter oss, lockar till brasa i kakelugnen och stearinljusen står redo i alla rum, för att så småningom leda oss in ett upplyst advent. Men jag tycker om tanken på att ljuset har vänt åter när vi firar jul.
DSC_4909Också frosten gjorde sin entré i veckan. Höstens första vita matta täckte gräset en morgon när våra sömniga ögon tittade ut. Nöjd konstaterade jag att pelargonerna sedan helgen som gick står i tryggt förvar i sin vintergömma.
Lite extra glad blir jag för det som ännu ett tag vill blomma på trappan, det första man möter när man kommer hem. Dags också för lite pumpapynt, även det en prydnad vid entrén. Med ett inslag av små spöken? En liten påhälsning kanske? Trick or treat!

DSC_4775

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 + = twelve