Nån annanstans

DSC_4920Vi har en extra ledig dag ihop du och jag och den tar oss nån annanstans. Det är fint att komma dit ibland. Dit där man sällan går eller kanske aldrig tidigare har gått. Dit där ögonen får vila på något det var länge sedan man såg eller som man aldrig tidigare har sett. Nån annanstans, där man sällan är eller aldrig har varit. Vi åker dit. Och när vi kommer fram verkar hösten vara som allra vackrast nån annanstans just nu.
DSC_4924Änderna slår följe med oss där vi går längs med vattnet, i hopp om, verkar det som, att vi har tagit med något gott till dem. Det har vi inte, fast jag önskar att vi hade och hade vi bara vetat så hade vi gjort det.
DSC_4931Lite längre fram nån annanstans forsar vatten längs med berget och fortsätter sin färd i ett betydligt vilsammare tempo när det når dammen. Mer likt det som du och jag hand i hand strosar kring i.

DSC_4934När vi kommit ytterligare lite längre är vi nån helt annanstans. Där, på ett bord, intill en husvägg, verkar några vilja bli både sedda och hörda. Vi stannar till, tittar och lyssnar. Där inne lockar de med något som är svårt att motstå. Där innanför serveras det kaffe, varm choklad och goda bakelser i mysig cafémiljö. Vi tar klivet över tröskeln och stannar där en stund, innan vår extra dag tar oss från nån annanstans och hem igen.

2 thoughts on “Nån annanstans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 + two =