Fotboll och dumle

Medan jag fixar lite gott till fredagsfikat efter maten, sitter J samlad med Grabbarna Grus, hela härliga trion, som alla tillsammans utgör världens bästa kvartett, om ni frågar mig alltså, framför TV:n där några italienare, 11 stycken tror jag närmare bestämt, gör vad de kan (kanske inte mer än vad de behöver kunna) för att sparka undan en boll för lika många svenskar. De springer över en plan som känns evighetsstor och när jag kikar in kan jag inte låta bli att undra om det är meningen att det ska hända något snart. Jag vet inte om de håller på för att de tycker det är kul eller för att de som tittar på kanske tycker det. Alla, både publiken i TV-soffan och den på läktarna, men också de som kutar runt på planen verkar aningen besvärade emellanåt och grimaserar rysligt.
Det mesta av tiden rullar jag farmors efterlängtade dumlekakor, hett efterfrågade av äldst, medan jag tittar ut på sommarregnet som faller fint utanför köksfönstret. Rofyllt. Jag trycker en kola i varje medan jag ibland hör glädjevrål som ebbar ut i lågmälda besvärjelser. Yngst hinner tröttna innan de väldigt långa nittio minuter som annonserats är över. Han slår hellre ett slag för sextio tempofyllda handbollsminuter.
Med bara ett par minuter kvar av de nittio är jag glad att inte befinna mig i närheten av TV-soffan. Men så kommer till slut glädjevrålet. När äldst tittar in i köket och blir varse vad som vankas.
Farmor, i sin himmel - jag tror minsann hon tittat inom med stärkande dunderhonung.
DSC_5990

6 thoughts on “Fotboll och dumle

 1. Åh så gott med dumlekakor! Har du något recept på dem som du kan dela med dig?
  Här är det också fotboll på tv:n. Inte jag - jag springer mest efter valpen 😉 istället för de på tv:n som springer efter en boll. Ha en riktigt fin midsommarvecka.Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, somliga har ju mycket "spring i benen" och då gäller det att hänga med. 🙂
   Receptet finns nu att hämta i senare inlägg.
   Ha det gott!
   Kram till dig!

   Reply
 2. Det ser verkligen ut att vara en kaka helt i min smak. Har du lust att dela med dig av receptet eller är det kanske hemligt?

  Kram och trevlig tisdag!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Inga hemliga recept här inte! 🙂 Gott ska delas! Recept i dagens inlägg.
   Tack, ha en fin dag du med.
   Kram!

   Reply
 3. Jag kan se er alla framför mig. Och jag njuter. Och doften av dumlekakorna gör mig lyrisk. Dessa vill jag baka. Ser fram emot receptet.
  Jag tittar en del på fotboll men min tanke är att alla borde ha var sin boll. Och tänk vad målisen då skulle få mycket att göra.
  Önskar dig fortsatt fina dagar och kvällar hemma med de dina.
  Kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Dags för lite mjöl på näsan? 🙂
   Gärna var sin boll - det skulle definitivt bli mer fart på spelet då.
   Tack, jag önskar dig detsamma!
   Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× two = 10