Tisdagsbulle

Egentligen skulle vi ha en fet tisdag. Bara för att. En gång om året. Den borde kanske uppmärksammas ... ? Fast jag känner mig inte särskilt sugen på det som står för dörren denna tisdag. Men tanken på att baka ... den är mer lockande. Det vore ju så himla mysigt att låta doften av släta bullar ta plats i huset. Välkomnande. Mala mandlar till en slät, varm massa som får sin givna plats i en liten grop i det nybakade ... ett vitt, böljande täcke ... toppa med en käck liten pudervit hatt ...
Men, nej, sugen är jag faktiskt inte, så vad är då meningen med att baka? Möjligen något annat ... ?  En matigare och sundare mättande bulle kanske ...? Som skulle vara god till teet ikväll. Efter att vi kollat in när yngst spelar match mot taggade handbollskonkurrenter. Jo ... det skulle nog sitta fint ... tillsammans med en varm kopp te. Samlade kring bordet, skönt nedsjunkna i goa soffan och fåtöljen, medan vi ivrigt drar "expertanalyser" efter kvällens match.
Samlas. Tillsammans. Gärna!
Gärna också en rundnättare bulle, som lätt skaffar samma form hos den som gärna äter den - de är välgörande för sinnet. Om man äter dem "rätt" dag. Och det behöver inte nödvändigtvis vara en fet tisdag. Men man bör vara riktigt sugen. En annan dag ...
DSC_6775

12 thoughts on “Tisdagsbulle

 1. Vilka goa tankar och som du så fint vidarebefordrar. Semlor har jag köpt hem idag. Hade inte en tanke på semlor, men på väg hem från Södersjukhuset där jag varit så gick jag en avslappnand runda här på Söder och maken ringde och bad mig köpa hem ett par semlor. Hamnade på ett hembageri och två ganska små, helt nybakade, fick följa med mig hem. Och det blev en kopp kaffe, semlan och fina samtal vid bordet.
  Men visst hade det gått lika bra med det bröd du gett recept på. Och det ska jag baka en annan dag då kraften finns. Idag var de inte på topp så jag har vilat mig i form.
  Stor kram och tack för den styrka dina inlägg ger mig på många sätt. (Nej då jag är inte sämre, men jag har ju mina hudbesvär som ibland ställer till det.)

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Det låter som helt rätt tillfälle för en gofika med semlor. Det är då de avnjuts som bäst.
   En annan dag är en bra dag för "matbullar". Och vila sig i form är ett fint sätt att invänta den dagen.
   Stor kram till dig Ditte. Det gör mig verkligt glad att mina små texter gör något bra med dig. Tack för fina ord.

   Reply
 2. Uppriktigt sagt så missade jag fet-tisdagen igår. Först vid sena nyheterna
  vid tiotiden på kvällen såg jag att det var den tisdagen.
  Men ingen skada skedd, jag tar hellre en smörgåssemla till teet och kaffet.

  Så vacker handduk du har runt brödet!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   "Smörgåssemlan" satt som en smäck under testunden efter matchen. 🙂

   Jag är så glad för de fina linnehanddukar jag fått efter min mormors moster; lilla söta moster Emelie.

   Reply
 3. Mättandebullemys, så härligt du beskriver dina tankar och på bordet kring "mättandebullen" en vacker handduk!
  Det lyser en sol över detta 🙂
  Kram

  Reply
 4. Jag har glömt bort fettisdagen flera år. Vi äter i stället när vi blir sugna och då smakar det gudomligt....även om det är mitt i sommaren. Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Just så: det smakar bäst när man är som mest sugen och det måste man få känna in själv. 🙂
   Kram

   Reply
 5. Expertanalyser. Där blev jag nyfiken. Vad hände i tisdags. Tre dagar sedan. Damfotboll? Själv har jag följt skid-VM. Men där är det inga matcher. Däremot gillar jag att leka vardagsexpert. Ibland är jag smartare än de som kommenterar. 🙂
  Trevlig helg

  Reply
  1. Mia

   Post author

   "Expertanalysen" var den som drogs av de (ibland lite väl 🙂 ) entusiastiska föräldrarna tillsammans med yngst, efter handbollsmatchen som han var med och spelade i tisdags. Fartfyllt, spännande, snyggt spel, skön stämnning i hallen och vinst med 22-20! Den segern satt fint! 🙂 Yngst och J är ena riktiga fenor på handboll, så deras analyser är nog ganska expertlika, medan mina bygger mer på spontana infall. Handboll är verkligen en trevlig publiksport, enligt mig.
   Skid-VM gillar jag också. Silver igår! Så jäkla härligt att se dem visa upp lite "Nu jädrans!" Engagerade hejarop hemma i soffan. Hoppas herrarna idag visar nåt vi inte anat. 🙂
   Tack, detsamma!

   Reply
 6. Visst ska man vara riktigt sugen när man faller för frestelsen. En nybakad bulle kan smaka alldeles ljuvligt även om det inte skulle vara rätt dag. Förresten så finns det väl inget rätt och fel i detta sammanhang även om almanackan säger en viss sak. Själv satsar jag på en chokladboll från min hovleverantör i kväll. Njutning på topp 😀

  Kram och trevlig fredag!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Fredagen är en bra dag att låta sig fallas för frestelsen. Den infinner sig nästan med automatik just för att det är fredag. En härlig dag! Som gjord för en chokladboll! 🙂
   Kram och tack, detsamma!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight − 1 =