Våren ruskar tag om mig

Jag har tankarna på lite olika håll. Många olika håll rent av och just nu är det inte lätt att finna rätt bokstav till rätt ord och få ihop det. Har svårt att finna ron att sitta ner. Vill vara lite överallt samtidigt, men lyckas inte speciellt bra med det.
Jag vet inte ... kanske är det vårljuset. Det liksom kirrar runt inne i mig. Jag gillar det. Skarpt. Vårkänslan! Samtidigt, vilket är lite märkligt, eftersom jag tycker våren är bäst, slår vårtröttheten till. Men det är ganska vanligt har jag förstått och det känns lite bättre att veta att man är i gott sällskap.
Kanske är det just det som kirrar runt som gör mig trött. Egentligen har jag inget emot något av det. "Kirret" gör mig glad och förväntansfull och andra halvan av mitt vårsyndrom gör att jag tar mig tid att vila. Och ur vila föds kreativitet som ger kraft. Som ett kretslopp.

Kraftiga vårvindar denna dag ruskar tag om mig. Runt mig. Inne i mig. Blir härligt "urblåst". Renande på något vis. Jag står emot för att stå upprätt, inte hamna på fel kurs.
Måsarna seglar i vindarna. De är skickliga flygare, men inte heller de kommer denna dag fram i den riktning de tänkt.
Det kan nog vara bra att inte alltid ha vägen så utstakad. Ge plats åt krafter man ändå inte rår på. Spännande att se var man hamnar.
IMG_0036

6 thoughts on “Våren ruskar tag om mig

 1. Jag upplever att du beskriver vårkänslor. Så brukar de kännas. Man vet inte riktigt, varken in eller ut. Man vill mycket, men vet inte var man ska börja. Ungefär.
  Ha fina vårdagar!

  Reply
 2. Tove Olberg

  Våren och ljuset tar tag i oss, virvlar runt i kroppen och det händer mycket som vi kanske inte helt är medvetna om. Kroppen lagrar och hjärnan ger sig till känna med sånt som kanske inte direkt är så påtagligt att vi förstår det - och så kommer glädjen över och jag vill jag vill - men det inre kanske ligger lite efter ... Vårkänslor och kroppen är ett instrument påverkad av ytte och inre ...
  Vårkramar till dig fina bloggvän, du kommer nog i kapp tänker jag.

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Lite som att vara yrvaken - underbar morgon men det tar sin lilla tid att kvickna till. 🙂
   Varm kram till dig Tove!

   Reply
 3. Många av oss tycker mycket om våren men konstigt nog är det väldigt vanligt att känna vårtrötthet. Kanske är det något i luften eller det återvändande ljuset. Har ingen aning egentligen men visst kan jag känna igen fenomenet...

  Hoppas du får en fin start på den nya veckan!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   ... eller kanske att man är ute mer eller helt enkelt vaken längre, nu när de ljusa timmarna börjar bli fler. Lite märklig effekt ändå kan jag tycka, att man blir trött av våren. Hur som - det är en härlig tid. 🙂
   Tack, detsamma önskar jag dig!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 × five =