Om jag får önska…

IMG_1243Om jag får önska så hade jag velat ha mer sommar med mig in i hösten. En grå höst kan bli så väldigt lång om man inte får med sig sommaren in i den. Sommar som innehåller dagar då man helst vill sitta i skuggan, för det är där det är som skönast. Och ljumma kvällar som man inte vill ska ta slut. Lite av det vill jag gärna ha med mig in i hösten, kunna falla tillbaka på när höstrugget tätnar.

IMG_1232

Nu blev det inte så. Denna sommaren gav mig mycket, men inga varma dagar i skuggan eller sena ljumma kvällar ute. Men visst, det är skönt i alla fall att traska in i hösten. Den är vilsam och behöver inte alls bli lång och grå. De där dagarna med hög, klar luft som sticker i näsan och som på något förunderligt välgörande vis susar genom kroppen - de ser jag fram emot.
De allt mörkare och kylslagna kvällarna, även om jag har lite svårt just för de, är också på något vis skönt tillåtande. Krypa in och krypa upp, i stugvärme och i goa soffan.
Det finns många brasaker med hösten. Här om dagen kom jag på mig med att till och med se fram emot kulna novemberdagar. Men innan hösten klär sig spritt språngande, vill jag först se den i alla sina sprakande färger. För om jag får önska, vill jag ha de dagarna med mig in i vintern.

IMG_1236

 

8 thoughts on “Om jag får önska…

 1. Jag håller helt med dig. Och just nu tar jag med mig lite spansk sommar in i den svenska hösten. Jag njuter nu på terrassen i den spanska sommarstugan och det är fortfarande +25 i den sena kvällen. En kväll som snart övergår i natt.

  Just årstidernas växlingar, dess skiftningar, är något jag tycker mycket om hemma. Men jag byter ibland ut dem mot mer sol och värme men jag vill inte vara utan dem.

  Och jag kommer att hinna se en del sprakande höstfärger inna de försvunnit.
  Kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Vad härligt Ditte, att förlänga sommaren. 25-gradiga kvällar... underbart! Jag förstår att du njuter.
   Men det är också något fint med skiftningarna, precis som du säger, så då har du kvar något bra. 🙂
   Varm kram

   Reply
 2. Tänk så fint uttryckt - kloka tankar och känslor får gå tillsammans och så blir det på något vis ok ändå.
  Ingen godsommar hos mig heller - höstens soldagar hittills är mycket få, men i regnkläder klädd så går jag runt och super in höstens färger i alla fall 🙂
  Må gott kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   I år har verkligen de där goa sommardagarna varit lätträknade. Förresten, när jag tänker efter, vet jag inte ens om jag kan räkna in en enda. Fast det är nog att göra sommaren orättvisa. Helgen som gick hade vi underbart väder och härliga dagar mitt i bygget, med J på stege bland balkar och bjälkar och jag sittandes i solen med en god bok. Jag "lyssnade" ju på ryggen 😉 och nu har det gett utdelning. 🙂
   En sådan go kram sänder jag till dig också.

   Reply
 3. Jag skulle önska precis samma sak. Sommaren var inte fin här men jag hade en förhoppning om en härlig september för så har det varit flera år. Men icke denna gång tyvärr utan hösten kommer att bli lång. Nu hoppas jag i stället på en mild vinter!

  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Låt oss hoppas på resten av september och sedan oktober för att få batterierna laddade inför vintern. 🙂
   Kram

   Reply
  1. Mia

   Post author

   Det är skönt att liksom få "bunkra upp" lite från varje årstid. Då känner jag mig mer redo för nästa.
   Tack, ha det fint du också.
   Kram till dig!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


1 + six =