En ledig söndag

DSC_7505Det är skönt med morgnar som ger en lov att vakna sakta. Och det är skönt att solen skiner en sådan dag. En ledig söndag. Efter dagar med mycket regn, när gräset växt sig högt.
Jag blir varm av sommartemperatur och trädgårdsjobb. Belöningen är doft av nyklippt gräs och en välförtjänt fikapaus i sällskap med yngst. I solen, på de gamla nötta stolarna, utanför köksfönstret. Den stunden får gärna vara länge. Det är helt uppenbart att vi tycker länge är olika långt, yngst och jag. När han är fikaklar fyller jag på min kopp och tar vara på stunden ett litet tag till.
Trädgården är stökig och orensad, men mysig och trivsam. I alla fall en solig söndag. Egentligen tycker jag nog bättre om mer reda och mindre ogräs, men sommaren har inte gett utrymme för det. Vi har pysslat med annat och då får det vara som det är.
Nu får söndagen mig att öppna upp ögonen för att honungsrosen är full med små röda nypon. Och bland allt ogräs, i det lilla land där tanken var att grönsaker skulle skördats, blommar nu istället ringblommor och gurkört och det kan de gott få lov att göra. Så ser jag några eftersläntrare på lavendeln som spirar.
Jag har en fin dag mitt i detta och det är mer än tillräckligt bra så.

DSC_7510

10 thoughts on “En ledig söndag

 1. Trädgård har man absolut först och främst för att njuta av. Även att jobba i den kan vara skönt, men jag vill ha den lättskött så jag inte behöver gå miste om för många avkopplande stunder där. Kram

  Reply
 2. Jag är inte så intresserad av trädgårdsskötsel och lägger ribban därefter. Med andra ord är vår trädgård inte pedantiskt skött men skulle den vara det hade den varit ett stressmoment. I trädgården vill jag kunna koppla av och njuta när vädret tillåter 😀

  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Pedanteri kan ta udden av det mesta. Det behöver få vara både lite oreda och lite rufs, kan jag tycka, för att det ska upplevas som trivsamt och personligt.
   Kram till dig!

   Reply
 3. Det märks att du landat efter den intensiva sommaren med ert stora gemensamma projekt. Jag tror du behöver det nu. Mer än någonsin. Vi har olika tempo i livet. Känner igen det där från våra egna barn.
  Andra bilden är magiskt vacker med sitt djup. <3
  Jag nämnde det redan i starten förra året. När jag kom i kontakt med din fina tänkvärda blogg. Det är något med dina ord. De går rakt in i till mitt innersta och dit brukar vägen vara betydligt mer slingrande. Du tycks ha hittat en genväg. 😉
  Solveig lämnade in din bok idag. Förhoppningsvis är den hos dig imorgon.
  Kram Bosse

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Jag tror du har rätt - jag behöver landa nu och delvis känner jag att jag har gjort det.
   Det är roligt när ett foto blir riktigt bra, det kan tillföra så mycket.
   Jag har också redan nämnt, det vet jag, men det där med orden... det ger mig så mycket att få dem "rätt" och det gör mig verkligen glad att du "kan läsa mig".
   Jag passar på posten, det ska bli kul att få boken i handen. 🙂
   Tack och kram till dig!

   Reply
 4. Så fint att läsa din text. Jag kan riktigt se allt framför mig. Dig, sonen, den mysiga trädgården där många blommmor fortfarande blommar känns påtaglig och nära.
  En trädgård får inte bli till ett "måste" för då tycker jag känslan av det fina och njutbara försvinner. Att sitta ner och samla sig, njuta av det som är tycker jag om.
  Väldigt vackra bilder som förmedlar en skön känsla.
  kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack, det gör mig glad.
   Precis så är det; en trädgård ska njutas och ge inre ro - vara lustfylld. 🙂
   "En bild kan säga mer än tusen ord." Får man till det kan det bli riktigt bra.
   Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 − one =