Livet tar språng

Jag tar trappan i stora kliv. I olika riktningar. Sällan stilla. Har inte riktigt ro att slå mig ner. Precis så som det är ibland att vara mitt i livet. Det tar språng och ändrar riktning.
Mycket nu. Ömsom vin, ömsom vatten.  Ja, ni vet ...

Dags för trädgården att gå i vila. Utemöbler ställs i skydd mot ruggiga dagar. Krukor hamnar i vinteride. Det ger en viss ro att låta det som hinns med hamna på plats. Innan vintern. Den vinter som jag hoppas kommer att slå sig till ro en stund. Även hos oss som är allt för bekanta med snöfattiga vintrar.

Medan jag försöker styra kompassen finner jag stunder och platser där jag drar tio djupa och hittar ro. Nån annanstans än på trappan. För ett tag. Det känns som att det är rätt tid för det nu.
Men den finns ju fortsatt där, under alla skiftningar. Kanske slår jag mig ner en stund då och då, oftare än jag anar nu. Och du är varmt välkommen att slå dig ner en stund intill - ditt besök gör mig alltid glad.
DSC_3775

14 thoughts on “Livet tar språng

 1. Liknande aktiviteter borde pågå här men jag känner mig för seg för det. I stället stannar jag inomhus med en kopp te och min bok.

  Kram och trevlig torsdag!

  Reply
 2. Varmt tack Mia för ditt erbjudande. Jag skulle väldigt gärna slå mig ner någonstans tillsammmans med dig. En fin upplevelse är jag säker på. någon trädgård har vi inte längre här hemma, men blommor och utemöbler är flyttade från balkongen och till lite varmare och torrare trakter. Alltså källare och för blommornas del så får de vila under diskbänken. Lite trångt för dem, men det får gå.
  Att hitta den riktiga ron gör jag ibland men oftast är jag på väg fysiskt eller i tankarna. Känner att jag vill så mycket och jag lir ju inte yngre.
  Nu blundar jag och sitter hos dig en stund och det känns väldigt behagligt. I tankarna...
  Stor kram och trevlig helg.

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Så är det; var sak har sin tid och plats.
   På väg är man allt som oftast. Om inte fysiskt så i tanken. Och i tanken möts vi ...
   Tack för fint sällskap.
   Stor kram till dig.

   Reply
 3. Här slår jag mig gärna ner och njuter av en stund tillsammans med dig. Hoppas att du gillar varm choklad, det är vad jag kopplar av med att dricka just nu och det finns mer kvar i grytan.

  Ha det bäst!
  Kram Christina

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Vilket härligt sällskap. Varm choklad tackar jag gärna ja till. Vilken tur att det finns kvar en slurk.
   Tack, detsamma!
   Kram till dig!

   Reply
 4. Vilken bra beskrivning av livet. Det går verkligen upp och ner och med ganska tvära vändningar ibland. En liten trappavsats där man kan koppla av en stund med vänner är livsviktigt.Trevlig helg

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack! Ja, det gäller att hänga med i svängarna. Men också att finna en plats för att samla tankar och ladda energi.
   Helgen blev härlig, nu önskar jag dig en skön novembervecka.

   Reply
 5. Jag blir alltid lika imponerad över hur du till synes lätt beskriver livet som det är, när det känns bra. Jag känner mig rofylld efter att ha läst din text. Tack!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack själv Karin, för trevligt sällskap här på trappan. Det gör mig glad att få veta att du känner så.

   Reply
 6. Bästa Mia så fint att få slå mig ner en stund på din soltrappa. Umgås lite och lämna dig hälsningen att jag nu kommit igång med mitt fortsatta skrivande. Jag valde att behålla Blogg&Blandat forumet, men döpte om det till Husfruns textluster och andra luster.
  Välkommen när du har tid och lust!
  Varm kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Finbesök vill jag säga, när du slår dig ner här. Det får mig att må gott.
   Härligt att du finns att återfinna på bekant mark. Nya textfyndigheter har jag självklart lust med. Jag tittar in.
   Varm kram också till dig.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight − = 6