December

DSC_7676Några frostnupna morgnar talar om att vintern är på gång. De får gärna bli fler de där morgnarna. Jag tycker om att se det glittra vitt när jag tittar ut genom fönstren. Känna hur det biter i kinderna under promenaden och andas in luften som den kallan natten har gjort härligt klar och ren. Det lilla ståltrådshjärtat, nu virat med nyplockad buxbom och vita pärlor, talar om att advent är i faggorna. Och klapparna, gömda lite varstans i huset, ännu inte inslagna, säger mig att nu går tiden fort till julen bankar på.
DSC_7682

Adventstid. Av allt som hör julen till känner jag lite extra för advent. När jag klär in dörrkransen med murgröna och lurar lite på hur jag vill pynta... vad jag vill baka... medan julmusik och doft från köket fyller huset med trivsel och mys.
Jag dammar av de gamla noterna som hamnat långt ner i högen sedan förra gången. Kollar in om rösten håller. När jag tror att ingen hör tar jag ton och drämmer i med "Glooooriaa in excelsis deeeoo". Värmer mig med glögg och stunder framför brasan och med tankar på att det känns mysigt att kliva in i december och advent.

Juliga sångövningar med mycket skratt, tillsammans med vår lilla kör, blir ett härligt inslag i advent. Sångstunden vid stranden, när vi låter våra familjer ta del av vad de "repen" lett till, medan brasan sprakar och korvarna grillas, får gärna bli något återkommande. Glögg med vännerna gläder jag mig till. Men bäst, förstås, blir dagarna samlade med de som står mig närmst.

Tack för titten. Nu önskar jag dig en riktigt härlig advent och sköna helger framöver.
DSC_7680

16 thoughts on “December

 1. Adventstiden är ljuvlig. Allt känns varmt och ombonat inomhus och det blir ett speciellt sorts lugn...även om det finns en del som ska fixas innan jul. Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Mycket fix och don och pyssel kan det bli. Det gäller att stanna upp och njuta. Kul att du tittade inom Gunnel.
   Kram

   Reply
   1. Så vackert oc stämningsfullt du skriver om advent och jag kan liksom se framför mig hur du går där och pysslar och nog kan jag även hära dig sjunga också. Advent är en fin tid men sedan ett antal år tillbaka så är vare sig advent eller julen så viktig längre. Men den har varit. Saker händer i livet och livet tar nya vändningar.
    Jag önskar dig och de dina allt gott. Och jag väntar på att su ska skriva igen.
    Stor kram!

    Reply
    1. Mia

     Post author

     Tack snälla du, för fina ord.
     Ja, så är det - ibland kommer livet emellan.
     Jag hoppas du får en december som blir så som du helst önskar den.
     Stor kram till dig Ditte.

     Reply
 2. Vilket mysigt decemberinlägg du bjuder på. Den där sångstunden på stranden hade jag gärna varit med på. Det enda jag saknar är att du spelade in din sånginsats och la in den här. ; Nåväl. Allt kan man inte få. 🙂
  Decemberkramar från retstickan Bosse

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack!
   Ja, strandstunden är mysig, men resten kanske du skulle vara glad över att slippa. 😉
   Decemberkram också till dig.

   Reply
 3. Så skir och vacker buxbomskransen är. Precis så där som jag upplever adventstiden. Jag tycker om advent, förberedelserna inför julen men i sakta mak. Ingen hets helst.
  Dörrkransen är också väldigt vacker för att nu inte tala om skridskorna.
  Ha en fin andra advent Mia!

  Reply
 4. Mysig advent med frost nupna kinder. Här har det varit mycket plus, regn och grått...ingen vinter så långt ögat kan nå. Önskar dig en god fortsättning av 2018
  Kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Vintern har allt varit lite trögstartad, men än är det inte försent...
   Tack Kajsa, jag önskar dig detsamma.
   Kram

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


six − = 5