Minnas små solar

Ska här hända nånting mer i oktober så gäller det att rappa på. Sista självande dagen innan vi landar i november. Dags för trappan att bli lite mer avskalad och kanske få ett ljus som lyser upp. Hotellet är i princip fullbokat men jag kränger in de sista små krukorna med australienska violer.Man kanske inte bör tala högt om sina vanor gällande starkdrycker och inte tycks de väl heller höra till det botaniska. Men i helgen tillät vi oss för ovanlighetens skull en drink före maten och det anmärkningsvärda med det, kan jag tycka, var att jag gick ut i trädgården och skördade de små oliver, som sedan las i drinkarna, från mitt lilla olivträd. Tada! 🙂
Nu trängs liten och modell större olivplanta med viol, citrus, nerium, passionsblomma, örter, kamelia, kiwi, fikon, pelargoner ... ja, jag vet knappt allt, i en enda medelhavskompott i orangeriet. En riktig vinteroas där glöggen nog kommer att inmundigas på självaste julafton.

Den sista oktoberdagen har varit synnerligen grå. Vår lilla handjagare knattrade på friskt med mig bakom styret. Friserade det lilla som finns kvar av gräsmattan, efter sommarens torka, för sista gången detta år. Det lär väl bli besvärjelser till våren, över att gräsmattan ersatts med annan välvillig frodighet. Men grönt är skönt. Strunt samma av vilken sort. Det blir mer vilsamt att göra som Carl-Anton; låta alla maskrosor finnas. Det är fint att minnas små solar i gräset när sommar´n är slut.

8 thoughts on “Minnas små solar

 1. Man tycker och tror varje höst att man ska hinna få allt klappat och klart innan vintern men icke sa Nicke. Alltid är det någonting och också jag sjunger som Carl Anton om maskrosorna.
  Så mycket intressanta du har i ditt växthus!
  Och en drink kan man ju unna sig någon gång nu och då.
  Det är ju därför de finns 🙂

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja , man får chilla som yngre gardet uttrycker det. Maskrosorna är värda en tanke.
   Det krukodlade är lite kul tycker jag. Och en drink kan gott få slinka ner nån gång emellanåt. 🙂

   Reply
 2. JAA, är det inte underbart så sig något som talar emot -finns ju inte, små solar och lite annat smått men jättegott: fint att läsa dig igen!
  Skön helg tillönskas med en stor kram!

  Reply
 3. Så ljuvligt med alla medelhavsväxter och tänk att kunna skörda egna oliver till drinken. Vilken härlig känsla! Och ert orangeri! Vilken glädje. Och glögg där till jul.
  Tycker det känns helt rätt att låta maskrosorna påminna om den fina sommar som varit.
  Stor kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, det botaniska och en "liten stänkare" stundom kan ju båda vara till glädje. 😉 Kombinationen känns i alla fall som ett plus.
   En varm kram kommer tillbaka till dig.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 + = six