Vår på landet

Nu har vi ju ingen mjölkko. Inte heller nåt självhushåll i övrigt. Några övervintrade kryddor i trädgårdslandet går att finna. Aromatiska och härliga på alla vis, fast inte mycket att bli mätt på. Men! Ett hus på landet, det har vi. Dit har vi "flytt" sen ett par veckor tillbaka för att bättre landa mitt i denna märkliga tid. Men också, och kanske allra mest, för att vi kan och vill. Det är vilsamt att möta våren på landet och väldigt roligt att efter en lång resa, med uppkavlade ärmar och nariga murarhänder, nu äntligen ha vårt lilla stenhus med de bekvämligheter vi önskar för att kunna bo och leva. Nyhetens behag gäckar.
Vi tar våra promenader runt udden. Blir trädkramare bland de krattekar som genom åren formats av havets alla hårda vindar. Får lust att vila kinden mot den mjuka mossa som bildar kuddlika kullar över bumlingar och block. En gång har man brutit sten här och man kan följa små vägar där man sannolikt drog den i vagnar för att sedan forsla i båtar. När den fysiska världen, vänner och platser, plötsligt och hastigt blivit så begränsad är det härligt att få andas nära. Jag väljer romantik framför kris.
Medan J och jag känner den härligt tröttande effekten av all frisk luft, har andra ork också för erotik. Fågellivet som pågår precis utanför där vi bor, som lockar mängder av fullfjädrade ornitologer att stanna med stativ och enorma objektiv, där pågår sedvanligt det vårliga promiskuösa som inom kort kommer att ge en och annan munsbit till havsörnarna som spanande flyger över.
Vi äter middag i vårt glasade rum efter att de som skådar gett sig av, när till och med fåglarna tagit kväll, ser fyren blinka långt där borta och finner vila i solnedgången.

6 thoughts on “Vår på landet

 1. Bästa Mia!
  Jag läser , njuter och känner att jag är med här- I lugnet, i naturen i det fridfulla- Jag vet ju hur mycket ni jobbat med ert hus och att stora delar av era själar finns här. Och i nuet. Och det är ju där vi just är.
  Tack, för en fin upplevelse hos dig. I lugnet.
  Hoppas och önskar att ni i er familj är friska.
  Kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Det känns fint att kunna ge en känsla av lugn. Ibland behöver man få ta del av det lite mer än annars.
   Jo, det är nog så att vi "sitter i väggarna", J och jag, där vi har valt att bo. Det har varit och är en sådan lång, skapande process. Vi mår bra av den.
   Tack Ditte, vi har klarat oss fint från diverse luriga baciller och virus så här långt. Jag hoppas detsamma gäller för er.
   Var rädda om er, du och de dina.😊
   Kram!

   Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack Kajsa, kul att du tycker så. 🙂
   Jo, det händer mycket i naturen just nu och man får försöka se till att ha ögon och öron öppna lite varstans, uppåt och neråt och runt om, för att ta del av så mycket som möjligt. Visst är det härligt!
   Kram till dig Kajsa!

   Reply
 2. Jag väljer också romantik före kris. Därför flyr vi ut i naturen så fort tillfället ges.
  Vilken härlig tid på året som ni flyttat dit.
  Underbar text och fina foton. Vad är det för fyr som blinkar?
  Ö-kram från Bosse

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Bra val. Naturen bjuder ofta på det meditativa. Sitter extra fint just nu.
   Mmmm våren ... härlig! Bäst av de fyra om du frågar mig.
   Tack för det.
   Lura på det du. 😉 Här finns flera runt omkring. Vilken kan det vara?
   Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 × six =