När katten är borta …

Jag vet inte om jag så gärna vill tillbaka till stan. Vi har det bra på landet. Men visst, morgnarna börjar bli väl mörka. Fast sen är det ju så mysigt när morgonljuset ger sig tillkänna och dagen börjar vakna. Så vilsamt. En fin plats för frukoststund och att komma tillbaka till efter en dag nån annanstans. Vi får väl se ... Vad jag däremot vet är att trädgården har löpt amok sedan vi tog vår tillflykt till landet när coronadramatiken bröt ut. När katten är borta ... rycker de små gnagarna ut. En alldeles förvuxen idegranshäck, stora ohanterliga krukor med mer eller mindre glömda och alldeles uppgivna kryddor och medelhavsväxter. På det en tilltagande biologisk mångfald lite random.
Det finns en del att ta tag i, om man säger så. Pandemin har gått hårt åt gröna rummet. Inte på grund av numrerad covid men helt enkelt för att vi hellre har velat tillbringa våren, sommaren och nu en liten stund av hösten långt från ljus- och ljudföroreningar.
Vi klipper häcken när vi väl är tillbaka bland folk och bilar och upplysta gator. Har en liten fin ceremoni för de stackare som inte klarat sig och går med grovröj över oönskade inkräktare. Bra så.

8 thoughts on “När katten är borta …

  1. Mia

   Post author

   En verklig tillgång och en lisa för själen. Vi blir nog kvar en stund till och tankar energi inför kallare och mörkare dagar. 🙂
   Kram

   Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack för det. 🙂
   Jag tror "lappsjukan" hinner sätta klorna i mig innan vintern dimper ner. Men en stund till lever vi lantliv för att sedan bo mer stadsnära och återkomma hit då och då om helgerna. Perfekt kombo.
   Kram till dig

   Reply
 1. Det gröna rummet växer snabbt när man vänder den ryggen. Själv har vi varit stadsbo i flera veckor och jag vet att där är mycket trädgårdsjobb ute på kolonin att ta tag i. Men när ska jag få min ända dit undrar jag?!
  Kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Som mjölk - som kokar när näsan är åt annat håll. Så är det.
   När du får lust föreslår jag. Gröna rum ska vara just så - lustfyllda. 🙂
   Kram till dig Kajsa!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


four × = 16