Förändring

För fyra år sedan den fjärde november låg morgonen vit. Stora flingor singlade och sidensvansarna flög yra och i stora sjok till och från våra gulbladiga ligustrar utanför fönstret vid mitt arbetsbord. Donald kniper platsen före tippade Hillary och världen känns lite som ett töcken. Nu kanske samme Donald kniper platsen framför tippade Joe. Rörigt. Jag väljer att lyssna på Joe a la Bonamassa i ljudsystemet istället för "valpatrasket" i media. Förändring. Ovisshet.

Hotellet har informerat mig om att det blivit dags för ett byte. Har blivit ombedd att snyggt packa ihop mina saker och installera mig i ett nytt rum. Om jag inte sköter det hela enligt vissa principer så kan allt bli en enda röra. En tvångsförflyttning sker om jag inte agerar i tid och då slängs allt huller om oreda in på en ny plats.
Ja, det känns faktiskt som en liknelse som inte är så tokig. Webbhotellet håller på att uppgradera sina servrar och hänger man inte med i flytten vet man inte vad som händer. Jag fattar varken hur jag ska packa ihop eller packa upp eftersom jag inte har tillräcklig koll på tekniken. Så jag blundar, håller tummar och för ögon och öron och hoppas på det bästa. Förändring. Ovisshet.

Vår vardag har flyttat in till det centrala livet. Här tvagas händer i parti och minut eftersom vi i och med den flytten nu delar boede med yngst som för en helt annan daglig tillvaro än vi gör. Medan vi håller behörigt avstånd till omgivningen för han en mer "nära-inpå-tillvaro" bland skolelever och idrottskompisar. Allt kan inte stanna upp. Hänsyn. Handtvätt. Bäst att se över spritförrådet också. Låta händerna få sig en liten hutt. Jag hoppas på en snar förändring. Förbättring. Men ovisst i dagsläget.

Det blåser upp. Tid att oroa sig? Nej, till vilken nytta då? Men kanske ändå tid att gjuta olja på vågorna. Putsa sina fjädrar och se tiden an.

6 thoughts on “Förändring

 1. Förändring säger allt - och sedan ingenting, åtminstone mindre, för att på nytt återkomma .... växla sig in och ut!
  Tänk så många olika livssituationer som finns i de olika hemmen runt om i denna C-tiden.
  För egen del så enkelt i mitt självboliv som pensionär.
  Tänker om du nu tänker ... angående avsnittet om hotellet där ...
  Gjuter något på vågorna:-)
  Önskar dig en fin helg och allt gott!
  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Mysigt att ha dig på besök.
   Man får gilla läget, så är det.
   Tack, en fin helg blev det.
   Kram till dig!

   Reply
 2. Ja den nya eran den är och vi får försöka hänga med, tänk till, hålla avstånd och avvakta...men inte sätt livet på paus.
  Lycka till med webbhotell flytt....jag förstår du blundar och hoppas på det bästa.
  Joe Bonamassa är superbra, såg honom för mång år sedan på KB i Malmö. Strax innan var vi på en pub rakt över gatan.. då var han där några meter bort. Fast jag vågade inte gå fram och be om en autograf.
  Kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   En dag i taget ... göra så gott man kan ...
   Tack, vi får se vad det landar i.
   Musik är alltid ett härligt inslag i tillvaron. Och en konsert nån gång emellanåt nåt alldeles extra.
   Kram till dig Kajsa!

   Reply
 3. Mycket har förändrats och på olika sätt. Det är ibland svårt att hänga med i svängarna.
  Gläds åt att se att du kan blogga på det nya hotellet och får in bilder.
  Och visst blåser det upp och rejält i en del byar men jag hoppas vi har förtöjt öfr storm så att vi hänger kvar. Vi lever i förändringens tider och här får vi göra dte bästa vi kan.
  kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Förändringar här och var. "Man får hålla i hatten" - så kanske man kan summera det.
   Absolut, vi gör vårt bästa. 🤗

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 − = two