Bilar och hemsidor

... de ska bara fungera! Absolut inte bråka!

När jag tittar till soltrappan denna morgon, efter dagen D, med påtvingad flytt från en server till en annan, så möter jag till en början en bekant syn och jag pustar lättad ut. Det har nästan varit sömnlösa nätter inför detta. Jag har ett mycket märkligt förhållande till bilar och datorer när de inte fungerar som de ska, eller kanske snarare inte funkar som jag vill. Sannolikt beroende på ett fullständigt ointresse för motorer och teknik. Pulsen går upp och rationellt tänkande avstannar. Det märkliga är att samtidigt som jag känner att jag blir handlingsförlamad, så åstadkommer jag ofta en massa saker i bara farten. Nåt jag flera gånger bittert fått erfara. Nån gång kan det också vara en momentan glädje över att lyckas, samtidigt som jag måste hantera frustrationen i att jag inte fattar hur det gick till.

När jag sedan samma morgon navigerar vidare på min "nya" trappa, ja då är det dags. Plötsligt stiger pulsen igenkännande och tänkandet avstannar. Det är när jag öppnar upp för ett nytt inlägg som jag stöter på patrull. Plötsligt har det kommit en massa "finesser" i tillägg. Många skulle säkert jubla över möjligheterna det bjuder. Jag förfasas. Känner inte igen mig. Effekten är ungefär som att jag inte hittar det jag vill ha på trappan och om jag väl finner det så vet jag inte var eller hur jag ska ställa ner det. Och när jag försöker igen så är det omöjligt att finna det på nytt.

Men här står jag nu. Ingen återvändo.
Jag behöver, mitt tillkortakommande till trots vad gäller stresshantering, gå varsamt fram. Det här kommer ta tid ...

Jag försöker mig på ett nåt så när passande foto i tillägg. Det är där, i hemsidans lilla fotogalleri, som den verkliga utmaningen ligger.

8 thoughts on “Bilar och hemsidor

 1. Väldigt gullig bild du bjuder på. Kan förstå din frustration, för jag känner igen mig med att det är förvirrande och konstigt när saker inte beter sig eller är som det ska vara. Lycka till med dina små steg framåt i den tekniska världen
  Kram kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack Kajsa! Det känns bra att vara i gott sällskap och sitter fint med lite pepp och uppmuntran. 🙂
   Kram till dig!

   Reply
 2. Tekniken ska bara fungera, den saken är säker. Jag har fortfarande inte lärt mig WordPress nya redigerare fullt ut och frågan är om jag någonsin gör det. Lycka till i alla fall och hoppas det går vägen. Bilden är i alla fall väldigt fin och fullt synlig.

  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Jag är glad när jag blivit "kompis" med en liten del av utbudet. Sen håller jag mig till det för att så långt som möjligt slippa hamna i knipa. Än så länge hankar jag mig fram, men fotot; ja det fastnade ju faktiskt där det skulle.
   Kram till dig!

   Reply
 3. Hög igenkänninsfaktor; nästan så att jag undrar om jag skrivit detta 🙂
  "Bli kompis med" är klokt!
  Nu är bilbekymret ur världen sedan 15 år så jag har endast datorn kvar. Ibland förstår inte jag att jag fått ihop mina bloggar som det ju blivit flera av , men det är ett normaltillstånd - jag behöver inte förstå 🙂
  Bilden är ljuvlig Mia!
  Varm kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Härligt att vara i gott sällskap. Och bra att minimera "problemsaker".
   Jag kan också vara helt nöjd med att inte begripa, bara det funkar. 🙂
   Tack!
   Varm kram tillbaka till dig.

   Reply
 4. Hög igenkänningsfaktor även hos mig. Det tekniska ska bara fungera. Liksom gå på invand räls. Inga nymodigheter jag inte bett om. Skulle det vara så att andra vill ha dem så helt ok. Men rör inte det jag är van vid.
  Tycker det är bra gjort att du fick till ett inlägg och med en fin bild dessutom.
  Kram !

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Absolut! Stämmer helt in.
   Tack, jag blir glad för lite uppmuntran. Det kan man behöva ibland.😊
   Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


5 + six =