Sakta men säkert …

... sker det en utrensning här hemma. Nu när vi är tillbaka i vår ”vanliga” tillvaro istället för på landet, har jag inte kunnat undgå att bli varse vad hamstern i mig åstadkommit. Dessa högar! 
Vi bor för stort. Här finns för mycket plats att ”ställa undan så länge” på. Det märks att vi allt för länge ägnat oss för mycket åt just det. Så här kavlas upp ärmar. 
Jag lägger energin på att rensa och är nöjd med varje yta som frigörs. Den känslan är värd all den tid det tar från sådant jag hellre hade velat göra. ”Grovröj” är inte vad som sedvanligt ingår i min repertoar av julstök, fast så är det heller inget som har varit sig likt det här året. Lite extra nöjd är jag därför att kransen hamnade på dörren redan till den första advent.  Lite extra kul också att göra den. Och nu till tredje advent så är julburken full med nygräddade pepparkakor. Nåja, ganska full.

Jag plockar in hyacinter efter vart, har ett litet lager i orangeriet, och så tänder jag ljus. Eftersom dagarna är nattsvarta tänds också övrig belysning tidigt. En pannlampa hade inte var´t så dumt i tillägg, men det äger jag ingen. Tillräckligt nöjd med att dagsljuset vänder åter innan jul. Den tanken betyder en del för mig. 

Nu höll jag ju på att glömma, bland all tid som ”husrensning” tar från annat; den hemjästa glöggen är minsann tappad på flaskor! Det blir en finfin kombo med peppisar och cambozola inför den tredje. 

10 thoughts on “Sakta men säkert …

 1. Det är verkligen skönt att rensa ut och göra rent hus för tyvärr har man en tendens till att samla på sig saker som varken behövs eller används.

  Någon glögg har inte inhandlats än men det börjar väl snart bli dags för det.

  Trevlig adventshelg och lucia!

  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja minsann, det är allt för lätt hänt.
   Titta inom vet ja´, så bjuder jag på en slurk av vår hemgjorda. 😉
   Tack för det!
   Kram

   Reply
 2. Det är en smula fridfullt att läsa detta röjarinlägg, blandat med glöggbrygg klart och en fantastisk fin krans. Du fortsätter skriva inlägg trots serverbyte. Sakta men säkert är en fin sats att satsa på.
  Du är en skapande själ du också Mia!
  Kram med önskan om en fin varm andra advent och Lucia!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Lite kål och lök och chili kan göra underverk i en dörrkrans. Ja, jag kämpar på, sakta men säkert och lugnt och stillsamt. 😉
   Jo, det bor en sån i mig. Det är min pappa. 😊
   Kram och tack!

   Reply
  1. Mia

   Post author

   Jag önskar att jag vore en sämre samlare eftersom jag är usel på att rensa. Men när jag väl tar tag i det så ... Ljuvligt att bli av med dammsamlare och frigöra ytor.
   Tack, det ska jag göra.
   Kram till dig! 🙂

   Reply
 3. Skönt att läsa att det finns fler hamstrar. Men i motstas till er så bor vi i lägenhet och har begränsad yta. Ja, ett källarförråd här till och vi hyr ett extra. Vi hade båt och då fanns dynor till båten , segel flytvästar och annat där. Nu har vi sedan sex år ingen båt men se förrådet finns kvar och är fyllt. Så är även skåp och klädkammare. Har funderat på att rensa och har gjort små försök. Men det har inte gått så bra. Får bli ett projekt för januari.
  Vilken vacker krans du gjort! Och kan tänka mig att både ni själva och de som kommer känner sig välkomnade av den.
  Här ska jag testa att göra vit glögg baserad på äppelmust i morgon. Helt nytt men värt ett försök-
  Önskar dig en fin 3:de advent tillika Lucia.
  Varm kram
  Passar på att önska dig en fin adventssöndag, tillika Luciadag.

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Jag blir också glad över att känna att jag är i gott sällskap.
   Man får passa på att sätta upp mål när energin rinner till. För det är minsann ganska krävande att röja gammalt bråte.
   Spännande med glöggen, lycka till!
   Tack Ditte, jag önskar dig detsamma.
   Varm kram till dig.

   Reply
 4. Vilken underbar dörrkrans! Den tyckte jag om!
  Tack för inspiration, i år lär jag inte göra någon krans, har köpt en färdig men nästa år minsann...
  Önskar dig en fortsatt fin advent <3
  Kram Christina

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack, vad kul att få inspirera till nånting bra att ha kvar - som en krans till en jul. 😊
   Tack, en härlig advents- och Lucia helg blev det.
   Kram till dig!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 × two =