Morgonen lyser vit …

... och allt är så tyst. Så där som det blir när det snöar ... och snöar ... och snöar. Väl ute banar jag mig fram med hjälp av en gammal rostig skyffel, den enda vi har för ändamålet, och ser till att göra det framkomligt för förbipasserande - den gående morgonrusningen. Men de små barnen, på väg till skolan, de har inte bråttom. De hoppar gladeligen i alla hopskottade högar så att de rasar och behöver skyfflas på nytt. Det unnar jag dem. Sann lycka klädd i vackraste vintervitt. Nånstans inne i mig finns ett barn som delar den. I samma unge väcktes skridskoprinsessan till liv medan isen ännu låg utan täcke. Ett fall på rumpan, hyfsat välstoppat och mjukt, och så ett fall med gumpen i vädret, mindre dämpat. Men några skär hanns med både innan och däremellan. Aningen mörbultad är det min fasta övertygelse att upplevelsen var mer hälsosam än skadlig. Jättekul med skrillor, även om tonårstakterna inte riktigt sitter i. Lycklig. Jag vågade!

Nu är isen inte längre åkbar. Ett tjockt, fluffigt snötäcke ligger ovanpå. Istället är snöskyffeln redskapet för dagens aktivitet. Inte en gång. Många gånger. Plogbilen kör förbi och ser till att arbetet med att röja trottoaren är ogjort. Börjar om på nytt.
Blöta, men varma lovickavantar. Barnet väcks på nytt. Vem minns inte de vintrarna ...

Somliga har det lite tufft. Koltrastarna sitter uppburrade i ligustrarna. Äter fjorårets bär och tar knappt notis av att man går förbi.

Snö, snö o mera snö.
Göra det framkomligt.
Arbetsamt och hälsosamt.
Vintrigt och vackert.
Mysigt.

6 thoughts on “Morgonen lyser vit …

 1. Visst minns jag min egen längtan och glädje när snön äntligen kom. Närmare minne är döttrarnas aktiviteter som kunde hålla på i timmar.
  Vad jag älskar din mening: "Sann lycka klädd i vackraste vintervitt." <3
  Läckra foton.
  Februarikramar från Visby

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Många o glada är snöminnena.
   Kul när man "fångar" sin läsare med det vintervita.
   Tackar 🙂
   Kram!

   Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack, vad bra. 🙂
   En fantastisk helg blev det, så nu har vi satt klorna i en ny vecka, med laddade batterier.
   Ha det gott Tove!
   Kram!

   Reply
 2. Det som jag tycker mycket om är den speciella tystnad som det blir när snön faller stilla ner och marken är vit, speciellt på kvällen när lyktorna är tända. Här kom det påfyllning i går men på kvällen ösregnade det. Nu vadar vi fram i gigantiska vattensamlingar. Jag vet vad jag föredrog, jag som egentligen inte gillar vintern...

  God onsdag!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Jag tror vi är på god väg att gå samma öde till mötes gällande väderprognosen. Jag tar ett djupt andetag ...

   Tack, detsamma önskar jag.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 − = one