Det blev en fet …

... och riktigt härlig tisdag. I dubbel bemärkelse. En go kompis hörde av sig och vi kombinerade en skön promenad i vår vintriga värld med cafébesök i stan. Så länge sen nu. Så välgörande att få till. Kanske har vi hållit väl hårt på restriktioner väl länge J och jag. Kanske var det i så fall det som fick tisdagen att bli nåt alldeles extra. Promenad med kompis, fika på café. Det enklaste enkla och så härligt. Som ofta annars det bästa.

Mitt i denna ödesmättade tid var det knappast en människa på caféet när vi traskade in. Vi valde båda ett hylla dagens bakverk. Smaskade i oss av grädde och mandelmassa när det kom in ett litet gäng, unga o glada, alla med likadana kartonger i händerna. Studentmössor, slog det mig. Visst var det så. Efter att de enligt dagens alla direktiv slagit sig ner på varannan stol, vid olika bord, så öppnade de sina kartonger och köade sen, med behörigt avstånd sinsemellan, framför spegeln för att få se hur de tog sig ut i sina mössor. Måtte de få fira sin student.

Hemma fortsatte kalasandet. Glatt överraskad över en i finaste trions omtanke att bjuda mig på fika så här på fastlagsbullens dag. Mysig stund tillsammans. Kring köksbordet, tända ljus. Sätter gladeligen i mig ännu en semla. Väldigt full i magen till trots är denna förstås den smaskigaste. Finaste stunden, det är bara så det är, är med dem man håller av allra mest.

8 thoughts on “Det blev en fet …

 1. Vad härligt att träffa en god vän. Nu när man sällan vågar träffas uppskattar man möten på ett helt nytt sätt, även om man alltid uppskattat att träffa nära och kära så blir det än mer stämningsfullt när det sker sällan. Och goda bakverk är alltid populärt, blir sugen på en semla nu när jag läser ditt inlägg 🙂

  Må gott och ta väl hand om dig!
  Kram Christina

  Reply
 2. semlor. ..café besök...bara mys med andr ord. Firade själv med dotter och mamma.
  I helgen tog mannen och jag oss en runda ner i hamnen för att njuta av sol och vårväder. Då gick vi in om Espresso house för take away dricka...gud vilken lång kö det var.
  Oavsett så var det en varm solig vårdag i alla fall
  Kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Visst är det härligt!
   Långa köer är inget vidare, men hellre det än för tätt ihop.
   Vår i luften, javisst! Så underbart!
   Kram!

   Reply
 3. Vad roligt att ni nu kunde ses och på café . I sällskap av varandra och en god semla. Jag har träffat ett fåtal vänner och det har varit väldigt värdefullt. Livet pågår här och nu och med försiktighet och avstånd har jag känt mig nöjd med det.
  Så roligt här med studenterna. Ja, den tiden kommer ju. Hoppas de kan fira men det kommer nog se olika ut i olika delar av landet.
  Lycka sedan att komma hem till de dina och till fin samvaro.
  Varm kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, det kändes härligt att få till. Det är lätt hänt att man tappar bort behovet av att "ladda batterierna" emellanåt. Man får försöka vinnlägga sig om att hitta bra former för att möjliggöra det.
   Studenterna; jag känner så med dem. De är fel tid i livet att behöva göra avkall på det man gläds så åt, kan jag tycka. Jag hoppas verkligen, för deras skull, att allt löser sig till det bästa i tid för studentfirande.
   Visst är det så: lycka att komma hem till det för mig bästa och finaste.
   Varm kram till dig Ditte.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 − = three