Jag tänker på …

... växthus som doftar kanel. Kanske därför att jag läste om det nånstans. Ska tydligen vara bra med några droppar kanelolja i såpvattnet när man städar ur växthuset för säsongen. Gillas, enligt vad jag läste, inte av myror och annan ohyra. Tanken får mig att önska att orangeriet hade varit vårstädat. Gärna med en touch av kanel. Nästa sekund tänker jag på pappa som ibland sa: "Nordan är kall var ifrån den än kommer." Så känner jag den svepa runt mig med en vinkling från väst, och rackans vad den kyler. Blir med ens varse att jag verkligen inte har lust med vårstädning av rummet ute.
Men ändå, det hade ju varit härligt om det redan varit gjort. Då hade jag tagit med kaffekoppen in i det glasade med skydd från nordan. Suttit där i doften av kanel och allt det gröna som börjar frodas inför ny säsong. För där inne värms allt av den tidiga marssolen. Så stannar värmen kvar tills den inte längre kan stå emot den förrädiska minustempererade natten och gryningen.

Nordan har vänt till en bitig sydväst. Det viner om knutarna och knakar i fogarna. Vill man ha vårkänning i dag, då får man ta med våren in.

4 thoughts on “Jag tänker på …

  1. Mia

   Post author

   Sol ger laddade batterier. Låt oss hoppas på vårliga vindar framöver.
   Det är alltså nåt med kanel som är bra mot små ovälkomna inkräktare.
   Kram till dig Kajsa!

   Reply
 1. Så fint du beskriver känslan. Jag riktigt tycker jag är med.
  Och kanske kan det fungera bra med kanel mot ev. inkräktare.
  Kram!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− two = 2