Vi går …

... bland böljande vitsippebackar, F och jag. Min fina kompis, som jag känt alltid. Jag blir anförtrodd att livet är stökigt. Jag önskar henne bättre. Samtidigt ärlig med att jag är glad att det inte är jag. Denna gång. Men visst har också jag varit där. Ett stökigt vara, där livet är trassligt. Man hamnar där ibland. Men i stunden går vi i nygrönska som doftar alldeles ljuvligt. Helande. Jag blir på nytt, precis som varje år, alldeles betagen. I våren.

I år - den förrädiska. Den som gör att allt som längtar ut fortsatt trängs inne bakom glas. När vissa soliga dagar lurar oss att tro att det är dags att flytta ut. Se upp! säger jag. Den bara luras, våren.

Vi räfsar på söndagen. Trädgårdsdag. Äntligen. Vi har väntat på att blåsten ska lugna sig. De prassliga löven från i höstas har också en trasslig tillvaro. Mellan och under buskar där de lagt sig till ro. En enda oreda. När vi ordnar reda bland det trassliga börjar det snöa. Inte mycket och inte många, men likväl faller de, flingorna. De små.

Bakslag.

Lurig vår.

Livet.

Vi går där bland böljande vitsippebackar. Följer stigen. Känner dofterna. Vinden som silas mellan stammarna i skogen. Solen mellan grenar i nakna takkronor. Härligt där och då.

Härligt också med förmiddagsfikat och morgontidningen. Lutad mot väggen, på trappan mot öster, se solen resa sig över ängen och havet där bortom.
Tänker att livet inte alltid går som på räls.
Den där räkmackan, den får man allt pimpa själv.
Om man vill glida fram på den.

14 thoughts on “Vi går …

 1. Så fantastiskt att få vandra där bland vitsipporna. Här är de väldigt sällsynta så det är blomma som jag kan sakna. Våren har varit lite svårflirtad i april. Även om solen har lyst så har vindarna varit vassa.
  Tyvärr går livet inte alltid som på räls men jag hoppas att det ordnar till sig för din kompis.

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, vitsippebackar är nästan lite väsensfyllt - fin kompensation en kall vår.
   Ibland är det tufft, men oftast går man stärkt ur det.

   Reply
 2. Tack för att du tog mig med bland hagar, vitsippor och lurig vår. Gick igår också ibland vitsipporna i solen och livet var gott.
  Vad gäller vår tillvaro så tar den sällan raka spår utan har en del för sig på vägen. Hoppas och önskar att livet och tillvaron rätar ut sig för din vän. I alla fall så det blir möjligt att komma vidare.
  kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Härlig tid, vackra marker o trevligt sällskap. 🙂
   Livet är snirkligt emellanåt, men oftast går man ur det med bra erfarenhet i bagaget.
   Kram

   Reply
 3. Under vårpoesi. Som vanligt när du skriver upplever jag det som jag är med dig på turen. Jag lovar att inte tjuvlyssna på din väns problem. Hoppas däremot att dina råd var till hjälp och att det löser sig.
  Underbara bilder. Vi behöver alla dessa vår-oaser. Livet är nyckfullt. April är ofta nyckfullt. Bakslag. Samtidigt en glimt av det som väntar.
  Jag önskar dig en fin helg.
  Kram, Bosse

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack. Det är kul när du går med på turen, jag sätter pris på trevligt sällskap.
   Att vara förtroliga, vänner sinsemellan, brukar ofta vara ett steg i rätt riktning. Jag är säker på att allt kommer lösa sig till det bästa.
   Ibland lyckas vi, Nikon och jag. 🙂
   Härligt med vår, fast den är kall, och fint med allt som väntar.
   Tack, jag önskar också dig en fortsatt härlig helg.
   Karm!

   Reply
 4. Underbart inlägg! Älskar perioden nu när skogen är fylld av vitsippor, men den går alldeles för fort. Räkmackan...ja den behövs allt pimpas det har du så rätt i... 🙂 Jag kämpar på med min...
  Må gott och ta väl hand om dig!
  Kram Christina

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Tack. Ja, det är en fin tid nu att kunna njuta och må bra av stunderna i nugrönska, bland vitsippor och det som "lurar där bakom".
   Jag vet, ibland får man kämpa. Ofta är det värt det.
   Tack Christina, du också.
   Kram!

   Reply
 5. Nej, livet är verkligen inte spikrakt. Vi möts alla av både med- och motgång och som du skriver här ovan, att ofta går man stärkt ur motgången.
  Tack för en fantastisk vårpromenad. April har lurat oss alla hela månaden i år. Den nöjde sig inte med att bara luras den första... Den ville ha mer skoj 🙂
  Men nu är det sköna maj och den hälsar vi extra välkommen i år.

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Man får ta ett stadigt tag i "svängarna" emellanåt.
   Jag är glad att du gjorde mig sällskap, denna luriga april som nu har övergått i en maj med förhoppningar. SÅ välkommen.

   Reply
 6. Verkligen får man skapa sin egen räkmacka, fast livet är nog allt mer som en berg och dalbana. Det går upp och ner och kränger ibland. Man får håll6s i sig och skratta, så som vi skrattar oss genom livet.
  Vilket vitt hav, underbart!
  Kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Absolut - det kränger. Man får ta ett stadigt tag o hänga med. Ett gott skratt ... ja, det vet vi ju alla vad det gör. 🙂
   Detta vita, böljande ... alldeles sagolikt.
   Kram till dig!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 + six =