Här är rena hönsgården!

Vad är som väntans tider?
Det skiljer sig förstås åt beroende vad man väntar på.
Tre veckor väntade vi i detta fallet, och det gick an, men visst var vi förväntansfulla. Heller inte helt säkra på utfallet, så vi var mer än nöjda när det plötsligt "knakade till" bland fem stycken i den lilla gömman.

I detta, ett av de senaste projekten, har äldst varit drivande. Plötsligt har det "bankats" ihop ett hönshus och på en liten tillfällig innergård, så där i livets början, springer fem stycken små duniga "saker" omkring och är rackans nyfikna på livet. Det pips och det sprätts och det växlar mellan fullt ös - medvetslös med korta intervaller. En barnkammare med allt vad det innebär av skötsel och pass. Men de små liven är förstås helt charmerande, så där som små duniga liv brukar vara.

Full rulle ...

Några dagar gamla nu och redan så otroligt mycket mer spring i de små benen. Om drygt en vecka är de redo för sitt "vuxna" liv med eget hus och tillhörande nätad bur.

... å´ så helt utslagna under värmelampans sken.

Personliga befjädrade individer som sprätter kring på tomten och nyfiket tar del av vad som händer runt dem. Så brukar ofta livet med höns vara - jag har varit med om det förr - och så små ägg med gulaste gulan till sockerkakan.
En del av livet på landet.

... och många omeletter och pannkakor ...

Kackel i hönsgården nästa.

2 thoughts on “Här är rena hönsgården!

 1. Alltså de är ju bara så söta. Roligt med liv på gården nu. Sen när det blir ägg, så blir det extra trevligt. Fick ett 12 pack igår direkt från vännernas höns och dessutom en burk honung från deras bin. Vilken gåva ni har.
  Kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Absolut, fast alldeles strax, för det går fort, är de obstinata, smått fjäderklädda "tonåringar". 😉
   Man blir allt lite extra lycklig av det där egenproducerade. Vad det gäller ägg, i vårt fall, får vi hoppas på en hyfsad blandning bland kycklingbeståndet, så i alla fall nån av de producerar nåt till omeletten.
   Kram till dig Kajsa!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five + 5 =