Den tidiga kvällen …

... i sena mars, lyser dygnets sista sol upp himlen och speglar sig i vattenblänket. Det är sista kvällen före sommartid. Jag gillar verkligen tanken på att kvällen efter kommer att vara ljus en timme längre. Fast först vill jag vara här och nu.

Våren har kommit så långt att jag gluttar under spannet som täcker rabarberhubben. Ser att de första späda stjälkarna har tittat upp och blir förstås genast sugen på årets första paj, denna läckerhet.

Några dagar senare, när luriga april tjuvstartar redan i mars, kommer rabarbern av sig är jag rädd. När jag tittar ut på morgonen tänker jag att så här och till detta skulle jag önska att få vakna på julaftons morgon.

Nattens alla kalla minus och morgonens vita täcke får både mig och narcisserna att krokna en aning. Men vi reser oss igen. Marssolen värmer och sommartid råder.

8 thoughts on “Den tidiga kvällen …

 1. Härligt att rabarbern vågat sig upp en aning och hoppas att både den och narcisserna hämtar sig efter kölden som dök upp.
  Men det är förvisso vår och bara att glädjas även om snön känns en hel del försenad i vårsammanhanget.
  Ha det gott och njut av ljuset och våren.
  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Som jag hoppas på rabarbern i år! Så sugen på paj.
   Luriga köldknäppar i april önskas inte, mer förvånar inte heller. Vi får vänta ut värmen. Ljuset har i alla fall landat och våren är på väg framåt.
   Kram!

   Reply
 2. Även här fick vi en köldknäpp och lite snö men den försvann lika snabbt som den kom. Härligt att vi går mot ljusare tider i alla fall.

  Önskar en fin start på veckan!

  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ljusare och varmare - det är värt att vänta på. 🙂
   Tack, jag önskar detsamma.
   Kram!

   Reply
 3. Ja Aprilvädret slog till och de ljumma soliga dagarna bet ifrån med iskallt väder. Nu verkar det vända igen och jag håller tummarna för en skön påsk utomhus. Vi hade ett stort Rabarberstånd som helt plötsligt inte ville mer. Nya ska införskaffas så fort jag vet var de vill stå sig bäst.
  Kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   April känns igen. 🙂
   Jag hoppas också på en påsk med väder att ha lust att vara ute.
   Rätta platsen för rabarber och de kan ge en jätteskörd. Väldränerat och näringsrik jord, så har jag lärt.
   Kram!

   Reply
 4. Våren i Sverige kan vara väldigt utdragen, på gott och ont. Men bakslag med snö uppskattade jag aldrig, oavsett hur vackert det är. Tacksam för vädret där jag nu bor, dock har jag ingen soltrappa, men väl sköna soliga platser 🙂

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Hur man vänder sig har man rumpan bak. 🙂 Ens "egna plats", den där alldeles speciella, kan vara helt olika ställen för var och en. Det viktigaste är att finna den.
   Njut sol och sköna platser! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 × six =