Tycker precis att …

... jag har landat i nya året, när jag blir klar över att vi med råge har klivit in i andra halvan av januari. Årets första tulpaner hänger lite slokörade. De är fina så också. Fyller på vatten och känner att lusten är stor att fylla hemmet med vår. Fler tulpaner gärna, och vårens lökväxter i fina små krukor och koppar. Gråväderspromenader får mig att längta efter första kaffet på soltrappan.

Ja, nu är det hög tid att släppa in ljuset och våren. Och så småningom plantera ut de där små lökarna som min vårlängtan får mig att driva upp i januari. Det är så härligt när jag känner hur våren börjar ila runt inuti hela mig! Att eftermiddagen är ljus en timme längre har fått "processen" att dra igång, trots ett "grått ute".

Huset har tömts på inför helgerna hemvändande barn. Lite saknad förstås, fast det känns också bra att alla har landat med laddade batterier i vardagen, det som är det mesta av tillvaron. Det är mellanstickarna, som till exempel finbesök av trion, som sätter guldkant. Det gör vardagen värdefull.
Behagligt tomt känns det i alla fall efter skåpmat som inte längre ligger där och frestar. Vi har jobbat på bra och lyckats sätta i oss hela skinkan, rejält med must och ett helt gäng med knäck och kakor. Någon liten förskrämd sillbit har blivit kvar längst in i kylen. Ingen är sugen på den. Stinna tar vi oss nu fram i hygglig takt på dagliga ( ja, det är åtminstone ambitionen ) sköna promenader.

Dags att välkomna ljuset. Och så småningom våren. Fint att ha framför sig.

6 thoughts on “Tycker precis att …

 1. Dessutom välkomnar vi idag sista vintermånaden. Visst är det härligt med ljuset som återvänder. Snart kommer du att sitta där på din soltrappa och njuta och filosofera. Tack för ett fint inlägg.
  Kram från ett regnigt Visby

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, visst är det härligt! 🙂 Vår i mars! Med sittning på soltrappan. Det gillar vi.
   Tack själv, för titten!
   Kram till dig!

   Reply
 2. Verkligen fint att ha våren framför sig. Ljuset som strilar in är välkommen, speciellt när solen skiner och himlen är klarblå. Men det är kallt på våra lunchpromenader. Man tycker det ser mer behagligt när man tittar ut. Ändå så är de små promenaderna välbehövliga.
  Längtar till trätrappan i stugan jag med. Inte för en kaffe, men för att få solens strålar på mitt ansikte. Att det redan är februari är lite svårt att greppa. Nu rullar det på!
  Kram Kajsa

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Superhärligt - verkligen! Även om våra gamla fönsterrutor nu blottar att de blivit eftersatta. De bitande februarivindarna kan vara luriga, men de förtar inte det sagolika ljuset under soliga dagar. Vi gör ändå vad vi kan för att "greppa februari", så att den inte rullar på allt för fort.
   Kram!

   Reply
 3. Visst är det en skön känsla när det välfyllda helgskafferiet äntligen tömts till sista smulan. Man kan lätt få känslan av att man behöver äta upp varenda liten munsbit för att inte behöva slänga... Men innan det kryper iväg av sig självt så känns det ändå helt rätt att fylla dom bruna påsarna med dom sista helgresterna som ingen egentligen vill ha. Så ut med det gamla och in med vårens ljus och fräscha skafferivaror.
  Underbar liten bukett du bjuder oss på 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 + = seven