På väg

I köket blandar sig doft av chokladkola och franska skurna pepparkakor. På ena köksbänken står två nya burkar som strax ska fyllas med dessa dofter och en försmak av jul. En med kola och en med pepparkaka. Intill står en flaska med hemmagjord glögg. Allt ska packas ner och ges bort. Jag blir glad av att ge något som vi själva har gjort och jag vill gärna tro att man blir glad av att få det.

Det bär norröver idag. Flera timmars resa till go´a vänner. Jag känner redan hur bra vi kommer att få det och hur stärkta vi kommer gå ur det. Det är härligt att återse vänner man har på håll. Att resa iväg så här en helg blir som en minisemester. I morgon vankas en gammaldags julmarknad. Jag föreställer mig en sådan där dofter, smaker, ögonfröjd och mysig stämning blir till en enda omtöcknande härlighet. Jag gläder mig verkligen. Å´ kanske, om vi har tur, är marken lite vintervit.DSC_2217

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven × = 42