Solig fredagshälsning

Sänder en solig fredagshälsning från en entrétrapp som inbjuder till en stund med en härlig kopp varm choklad. Eller bara en stund. Kanske en bok. Njuta och ge tid till lite eftertanke. Man behöver det ibland tycker jag. Jag tänker att om jag pussar grodan som vänt nosen mot solen och mig, så vips dyker Du kanske upp. För just nu är det nog bara vad det där märkliga grodförvandlingsfenomenet kan åstadkomma som saknas. Lite senare kommer yngst att dyka upp han också, förstås lika välkommen, men hans uppdykningar blir numer allt senare och inte längre lika många. Han är mitt i den där buffertzonen mellan det trygga i att bo hemma och förberedelsen i att så småningom skaffa eget. Därför är också J och jag mitt i en tid när det känns extra viktigt att vi är rädda om varandra och det vi har. Så det är mysigt att slå sig ner på trappan en stund, känna att jag är glad över att vänta på Dig.dsc_6469

4 thoughts on “Solig fredagshälsning

 1. Så njutfyllt det är där på din trapp. Och att vänta och längta är en skön känsla.
  Att barnen lämnar boeet och blir flygfärdiga gör det tomt, men man vänjer sig och gläds åt när de kommer tillbaka hem igen, om så bara för några timmar eller en helg.
  Att vi vuxna tar vara på varandra är viktigt och ibland lätt att glömma mellan allt annat som väntar.
  Så fint du väntar där på din trapp med en kopp choklad.
  Kram och trevlig helg.

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, det är skönt att slå sig ner en stund ibland. Det ger ofta lite meditativ tid och det kan man behöva emellanåt. Å´ det är fint att ha någon att vänta på.
   Tack, helgen blev riktigt härlig. Nu hoppas vi på en bra vecka.
   Kram!

   Reply
 2. Buffertzon föll mig på tungan direkt - yngstens tillvaro just nu och så tänker jag att din trappa också har den funktionen. Just nu spelas Gunnar Wiklund på radion - jag älskar av tusen goda grunder och då förstår jag vad du skriver mellan linjerna också... så kärleksfullt!
  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, trappan är ofta en plats som ger tid för eftertanke och man reser sig sedan därifrån med lite bättre insikt. Det är härligt att ha tid och plats för små meditativa stunder.
   Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 1 = nine