Meditativa pyssliga bitar

DSC_6724Nu känns det skönt att ha det klart. Fått var sak på rätt plats.
Jag har fastnat varje gång jag gått förbi. Först stått och tittat. Sen slagit mig ner, tänkt att en liten stund ... kanske hittar jag något att lägga ...
Så, plötsligt, har kvällen gått.

Tusen pyssliga bitar. Sakta men säkert hamnar de på rätt plats. Tillsammans med så mycket annat. Rofyllt att vrida och vända. Pröva för att finna ut var de hör hemma. Meditativt.

En liten bit i taget dit man önskar komma. Eller en liten bit i taget mot en plats där man redan varit. Kanske en av tusen bitar mot ett återbesök.

Förra gången blundade jag medan jag kastade en peng över axeln i Fontana di Trevi. Å´ se - nu brer Spanska Trappan ut sig framför mig igen!

8 thoughts on “Meditativa pyssliga bitar

 1. Visst kommer bitarna så sakteliga på plats. Och inte gör det något att det tar sin tid. Vackra pussel.
  Ler när jag tänker både på Fontana di Trevi och Spanska trappan. Visst slängde jag också en slant i fontänen och sedan satt vi där och åt en alldeles nylagad pizzavit jag köpt i butiken bredvid. Det var påsk och livet lekte.
  Spanska trappan hade vi nästgårds från vårt hotell och där satt vi då och då och tittade på folk som samlades där om kvällarna innan det blev en sen middag.
  Visst blir det ett återbesök för dig. Jag känner det på mig. Rom är den eviga staden.
  Stor kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Det är rogivande att pussla och kan gått få ta sin tid.
   Rom är härligt. En fin stad att besöka för barnfamiljen. Staden är liksom väl anpassad för det. Sist jag var där hade vi med oss ett par små korta ben 🙂 (yngst som inte var så gammal). Alla kom hem lika nöjda.
   Såg är det nog ... Rom väntar troget ... 🙂
   Kram till dig!

   Reply
 2. Det var länge sedan jag pusslade men som barn älskade jag det. Sedan kom jag av mig men jag kan tänka mig att det är en rofylld sysselsättning. Inser dessutom att jag gärna skulle besöka Rom igen...

  Kram

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, där sitter man i godan ro och hamnar någon helt annanstans ... i tanken. 🙂
   Kram till dig!

   Reply
 3. Så roligt det är med pussel, jag älskar att klura ut och fundera och så helt plötsligt så ligger allt på plats.
  Snyggt pussel med Spanska trappan. Där har jag varit en gång, en mycket trevlig resa. Även slängt en slant i fontänen, Fontana di Trevi, men det skulle förvåna mig om jag kommer dit en gång till. Men, man ska ju aldrig säga aldrig. Bara kanske.
  Ha det bra.
  Kram!

  Reply
  1. Mia

   Post author

   Ja, pussel kan vara verklig avkoppling. Ofta motiv över vackra platser man gärna vill komma till eller redan varit på. Och kanske kommer man dit igen. Vem vet ...? 🙂
   Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


nine + 2 =